Çömlekte Et Yemeği

Son güncelleme: 09.05.2009 10:08
  • Çömlekte Et Yemeği nasil yapilir - Çömlekte Et Yemeği tarifi
    noimage
    Malzemeler
    • 1,5 kg. kemikli dana eti
    • 1 büyük baş soğan veya arpacık soğan
    • 1 baş sarımsak
    • 2 çorba kaşığı sirke
    • Tuz, karabiber, kimyon

    Tarif

    Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirilir. Üzerine dilimlenmiş soğan ve kabuklu sarımsak dişlere ayrılıp etlerin arasına sokuşturulur. Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edilir.

    Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatılır. 1/2 su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvanır.

    Bu şekilde hazırlanmış çömlek fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirilir.

    Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizlenir ve çömlek sofraya götürülerek servis yapılır.
#09.05.2009 10:08 0 0 0