Kuymak Tarifi - Guymak Tarifi - Guymak Nasıl Yapılır - Kuymak Nasıl Yapılır - Hoşmeri - Hoşmeri Tarifi - Hoşmeri Nasıl Yapılır

Malzemeler
3-4 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı su
1,5 kase fırınlanmış mısır unu
tuz
imansız peynir veya telli peynir

Yapılışı
Yağı tenecereye koyup eritin arkasından suyu ilave edip kaynamaya başladığında mısır ununu ve tuzu koyup devamlı karıştıralım koyulaştığını gördünüz anda da peniri ilave edip tekrar karıştıralım.Peynirin eridiğini ve uazandığını gördükten sonra da altını kapatalım kuymak yenmeye hazırdır.Arkadaşlar telli peynir (tuzsuz olanı tercih edin)KÖYLÜM MARKET'lerinde
bulunmaktadır.Satıcı beyler telli peynir Trabzon'dan geldiğini ifade ediyorlar sorduğunuzda.
Bu peynirin özelliği eridiğinde uzunmasıdır,uzanmayan peynirlerle yapıldığında özü olan tadı asla bulamazsınız.Tabiikide diğer önemli konu mısır ununun mutlaka fırınlanmış olanını kullanın.Sanırım pazarlarda Trabzonlu teyzeler satış yapıyorlar.Simdiden hepinize afiyetler olsun








Kuymak nasıl yapılır
Kuymak Yapımı
Kuymak Yapılışı
Kuymak Nedir
Kuymak Yemeği
Kuymak Tarifi
Kuymak Peyniri

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2398
favori
like
share