İştahla yiyebileceğiniz tatlı tarifleri
Artık hem diyet yapıp hemde sevdiğiniz tatlıları süper tariflerle yiyebileceksiniz.
Elmalı Light Pasta
Malzemeler
4 Büyük Elma
½ Fincan Un
¼ Fincan şeker
2 Çorba Kaşığı toz şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
3 Çorba Kaşığı Yağsız Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya şekeri
1 Yumurta
1 Tutam Tuz
Yapılışı
Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin.
Orta boy düz bir fırın kabını biraz yağlayın.
Elmaları kabın altına serpiştirin, üzerine vanilya şekeri ilave edin.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 20 dakika pişirin.
Diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşit
olarak dökün.
20-25 dakika daha fırında pişirin.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Böğütlenli Şeftali
Malzemeler
1 Adet şeftali (ikiye bölünmüş, kabukları soyulmuş ve hafif pişirilmiş)
½ Fincan böğürtlen (dondurulmuş)
1 Talı kaşığı vanilya özü (yada tozu)
½ fincan su
1 Çorba kaşığı kalorisiz şeker
2-3 adet taze nane yaprağı
Yapılışı
Bir tencerenin içerisinde böğürtlenleri şeftali hariç diğer malzemeler ile pişirin
Daha sonra blender'dan geçirin
Şeftali dilimlerini servis tabağına alın
Üzerine böğürtlenli sos dökün
Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra taze nane yaprakları ile süsleyerek
servis yapın.