Fallout 2 - Tam çözüm

Son güncelleme: 09.05.2009 13:57

  • Fallout 2 tam çözümü - çöz - Fallout 2 oyun çözümleri


    TAVSİYELER
    Oyuna başlamadan önce mutlaka çıkmış olan son yamayı (v1.02) kurun.

    Oyundaki Intelligence (IN) puanınız çok düşükse görevlerden birçoğunu alamazsınız çünkü kimse sizinle konuşmak istemez. Ayrıca Charisma (CH) ve speech skill'iniz yüksek değilse yine NPC'lerin size karşı olan tepkileri farklı olabilir ve bazı görevleri kaçırabilirsiniz. Bu sebeplerden dolayı, IN ve CH'niz en az 6 olsun.

    eğer herşeyi konuşarak halledebileceğinizi düşünmüyorsanız, oyuna başlarken Unarmed ya da Melee skill'lerinizden birinin 50%'nin üzerinde olmasına dikkat edin. Çünkü doğru dürüst silahlara sahip olana kadar bayağı zaman geçireceksiniz.

    Strength (ST) olarak 6 ile başlamanızı tavsiye ediyorum. Bunun altında olursa unarmed perk'leri alamazsınız (en az 6 olması gerekir), bazı yumruk yumruğa dövüşlerde güçsüz kalırsınız ve üzerinizde fazla bir şey taşıyamazsınız. 9 ya da 10 ile başlamak da gereksiz olur.

    Hırsız olmaya niyetli değilseniz Barter skill'i de çok önemlidir.

    Outdoorsman skill'inin de çok önemli bir yeri var. Başınızı boş yere belaya sokmak istemiyorsanız bu skill'inizi yüksek tutmaya gayret edin. Ayrıca yolculuk ederken envanterinizde bir Motion Sensor bulundurmak da yararlı olacaktır. Ayrıca bu skill'i kullanırken xp kazanabilirsiniz.

    Bol bol save edin!

    Fikir vermesi bakımında bir de iyi dengelenmiş bir karakter örneği veriyorum:
    Strength: 6
    Perception: 6
    Endurance: 4
    Charisma: 4
    Intelligence: 10
    Agility: 10
    Luck: 7

    Traits: Gifted, Finesse (Skilled iyidir ama seçtiğiniz zaman perk alma hakkınız üç level'da birden, dört level'da bire düşer)

    Tag Skills: Small Guns, Steal, Speech (üzerinde durmanız gereken diğerleri: lockpick, doctor, sneak, traps, science ve barter)

    Önemli Perk'ler: Awareness, Better Criticals, Tag!, Healer, Empathy, Slayer, Sniper, Bonus Move, Bonus Rate of Fire, Lifegiver, Pickpocket ve Quick Pockets.

    Ancak unutmayın, seçtiğiniz özellikler oyun boyunca nasıl bir yol izleyeceğinize bağlı olarak değişir. Örneğin savaşmaktan çok sevişmeye önem verecekseniz (olmadı) trait olarak gifted ve finesse yerine skilled ve good natured'ı seçmelisiniz. Ayrıca agility'nizi 4'e indirirken charisma'nızı 8'e çıkarmalısınız ve tag skill'lerinde small guns ile steal yerine barter ve doctor'ı seçmelisiniz vs... Seçeceğiniz perk'ler de buna bağlı olarak değişir elbette. Umarım bir fikir verebilmişimdir. Artık çözüme geçebiliriz.

    TEMPLE OF TRIALS
    Tüm karıncaları ve akrepleri öldürün. Akreplerin kuyruklarını alın. Kapları ve sandıkları araştırarak yararlı şeyleri alın.

    Bubi tuzaklı bölgeden geçerken eğer yanlış bir yere basarsanız duvardan gelen bir mızrağın hedefi olursunuz. eğer biraz Traps skill'iniz varsa etkisiz hale getirmeyi deneyip biraz xp kazanabilirsiniz.

    Koridordaki kaptan dinamitleri alıp kilitli kapının önüne bırakın. Zamanı ayarladıktan sonra güvenli bir uzaklıktan patlamayı bekleyip kırılan kapıdan diğer bölgeye geçin.

    Kapıdaki bekçi Cameron'u ister dövün, ister üzerinden anahtarı çalın, isterseniz de konuşarak ikna edin. eğer dövüşmeyi seçerseniz işinizi bitirdikten sonra geri dönüp sandıktan eşyalarınızı almayı unutmayın.

    ARROYO
    Kuyuyu tamir edip 100xp kazanabilirsiniz.

    Büyük kafa heykelinin yanındaki Lucas sizi unarmed konusunda eğitebilir ve bu skill'inize +5% ekleyebilir.

    Kafa heykelinin doğusundaki çadırda bulacağınız Jordan'dan mızrak eğitimi alırsanız melee weapons skill'iniz 10% artacaktır.

    Morlis Halanızın çadırındaki kabın içinde $100 bulabilirsiniz.

    Görevler
    1. Nagor'un köpeğini kurtarın - 100xp
    Nagor'u Hakunin'in çadırının doğusunda bulabilirsiniz. Köpek ise kuzeybatıdaki av bölgesine kaçmış. Biraz ilerleyip köpeği bulun ve peşinize takın. Buradan ayrılmadan önce biraz gecko avlamak ve çiçek toplamak isteyebilirsiniz. Çiçekler size sonra healing powder olarak geri dönecektir ;) Daha fazla bilgi için Görev 4'e bakın.

    2. Vic'i bulun - Vic partinize katılacaktır.
    Bkz. Den - Görev 8

    3. Mynoc'un mızrağınızı sivriltmesi için çakmaktaşı bulun - Sharpened Spear.
    Mynoc Arroyo'nun çıkışındaki köprüde bekleyen kişidir. Mynoc'la konuştuktan sonra gidip Morlis halanızdan çakmaktaşı (ç)alın. Bunu Mynoc'a getirince mızrağınızı sivriltecek.

    4. Hakunin'in bahçesindeki zararlı bitkileri yok et - 100xp ve istediğiniz zaman size healing powder yapacak.
    Hakunin'in çadırının kuzeydoğusundaki bahçeye girip iki bitkiyi öldürün. Bundan sonra getireceğiniz Xander Root ve Broc Flower'larla Hakunin size healing powder yapacak. Bu bitkileri av bölgesinde bulabilirsiniz.

    5. G.e.C.K'i bulun.
    Kuyunun kuzeydoğusundaki çadırda bulacağınız Elder'la konuşun. Bu görev için yazıyı okumaya devam edin :)

    KLAMATH
    Maida Buckner'la değiş-tokuşa kalkışmayın. Fiyatları çok yüksek. Ona $350 öderseniz Sulik'i serbest bırakacaktır. Bunu yapmanız iyi olur çünkü şu aşamada o sizden çok daha iyi bir dövüşçü. Sulik'i beleşe de alabilirsiniz (Bkz. Görev 2). Ama Toxic Caves'e giderken Sulik'in yanınızda olması daha iyi olur.

    Golden Gecko'ya gidip John Sullivan ile konuşun. Unarmed ve Melee yeteneklerini 10% yükseltecek şekilde sizi eğitecek. Ve de 150xp.

    Bath House'da Jenny ile konuşup Vic hakkında daha fazla bilgi kazanın.

    Bath House'un doğusunda Vic'in kulübesi var. İçeri girip radyoyu ve Pipe Rifle'ı alın. Rifle çok kötü ama yine de satarsanız birkaç dolar kazanabilirsiniz.

    Kuzeybatıdaki çıkıştan geçip diğer bölgeye ulaşın. Buradaki robotu öldürüp uçak enkazının yanındaki cesetten sarı renkli keycard'ı alın.

    Fallout 2 ipuçları - ipucu - taktik - Fallout 2 taktikleri
#09.05.2009 13:57 0 0 0