Ağzı Yumuk

Son güncelleme: 09.05.2009 17:32
  • Ağzı Yumuk - Ağzı Yumuk Tarifi - Urfa Yemekleri

    noimage

    Gerekli Malzemeler;
    1 kaşık margarin,
    1 yumurta
    1/2 kg kıyma
    4 su bardağı un
    200 gr ceviz içi
    3 su bardağı kızartmak için yağ
    1 çay kaşığı karabiber,
    Tuz
    Alabildiği kadar su

    Yapılışı:
    Kıyma çok az tuz ve su ilavesi ile bir tavada kavrulur. Kıyma piştiğinde, kıyılmış ceviz, karabiber ve tuzu eklenir, karıştırılır ve soğumaya bırakılır. 4 su bardağı un, margarin, bir yumurta, tuz ve aldığı kadar su ile hamur yapılır. Ceviz iriliğinde bezeler hazırlanır. Avuç içi büyüklüğünde açılan bezelerin içine daha önce pişirip soğuttuğumuz kıyma taşmayacak şekilde koyulur. Hamurun ağzını kapatırken, içi dışarı çıkmayacak şekilde toplanıp ağzının büzülmesine dikkat etmek gerekir. Bohça şekline getirilen "Ağzı Yumuk"lar bol yağda önce ağzının yumulmuş kısmı olmak üzere kızartılır. Sıcak servis yapılır.
#09.05.2009 17:32 0 0 0