Ağzı Yumuk - Ağzı Yumuk Tarifi - Urfa Yemekleri



Gerekli Malzemeler;
1 kaşık margarin,
1 yumurta
1/2 kg kıyma
4 su bardağı un
200 gr ceviz içi
3 su bardağı kızartmak için yağ
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz
Alabildiği kadar su

Yapılışı:
Kıyma çok az tuz ve su ilavesi ile bir tavada kavrulur. Kıyma piştiğinde, kıyılmış ceviz, karabiber ve tuzu eklenir, karıştırılır ve soğumaya bırakılır. 4 su bardağı un, margarin, bir yumurta, tuz ve aldığı kadar su ile hamur yapılır. Ceviz iriliğinde bezeler hazırlanır. Avuç içi büyüklüğünde açılan bezelerin içine daha önce pişirip soğuttuğumuz kıyma taşmayacak şekilde koyulur. Hamurun ağzını kapatırken, içi dışarı çıkmayacak şekilde toplanıp ağzının büzülmesine dikkat etmek gerekir. Bohça şekline getirilen “Ağzı Yumuk”lar bol yağda önce ağzının yumulmuş kısmı olmak üzere kızartılır. Sıcak servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1161
favori
like
share