İstanbula gelen ilk finalist Liverpool..

Son güncelleme: 05.05.2005 13:10
  • Eyvah Liverpool

    Şampiyonlar Ligi'nde evinde Chelsea'yi 1-0 deviren Liverpool, Olimpiyat Stadı'nda 25 Mayıs'ta yapılacak finaldeki yerini ayırttı. Ancak ülke şampiyonumuzun önüne taş koydu


    İki İngiliz ekibinin Şampiyonlar Ligi yarı final randevusundan galip ayrılan Liverpool oldu.
    Stamford Bridge'deki golsüz biten randevunun ardından ligde şampiyonluğu garantileyen Chelsea'yi Anfield Road'da konuk eden Liverpool, maçın henüz 4. dakikada İspanyol yıldızı Luis Garcia'nın golüyle final biletini cebine indirdi. Liverpool'un orta sahasının etkili isminin aşırtma vuruşunda Kaptan John Terry ve William Gallas tüm müdahalelerine rağmen topun çizgiden geçmesini önleyemedi. Bu sonuçla "Kırmızılar", İstanbul'da 25 Mayıs'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak finale ismini yazdıran ilk ekip oldu.

    İzin vermediler
    Kalan dakikalarda oldukça kontrollü bir futbol ortaya koyan Liverpool, yıldızlar karması rakibinin etkili ataklarını zamanında karşılayarak, Chelsea'ye gol izni vermedi. Londra temsilcisinin, 67'de Lampard'la kullandığı serbest vuruşta Liverpool kalecisi Jerzy Dudek mükemmel bir kurtarış yaparken, uzatma dakikalarında da Gudjohnsen mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Liverpool böylece Premier Lig'de iki, kupa finalinde de bir kez karşılaştığı Mourinho'nun talebelerinden rövanşları acı bir şekilde almış oldu.

    Hesapları bozdu

    Chelsea'yi saf dışı bırakan Liverpool'un finale yükselmesi şampiyon olacak takımımızın hesaplarını alt üst etti. Kırmızı-Beyazlı ekibin Şampiyonlar Ligi kupasını alması durumunda Süper Lig şampiyonu ön eleme oynamak zorunda kalacak. Liverpool elenseydi, ligi birinci olarak tamamlayacak temsilcimiz Devler Ligi'ne direkt katılma hakkını elde edecekti. Bugün karşılaşacak iki yarı finalist PSV ve Milan da liglerindeki konumları itibariyle zaten direkt katılma hakkı kazanmışlardı.
#04.05.2005 07:38 0 0 0
  • Çok kötü bir iş bu ya. Tabi bazı takımlar temsil edemeyince böyle oluyor!
#04.05.2005 07:42 0 0 0
  • Haber için teşekkürler kurtjara.

    Sirius James bu lafım galatasaraylıalra değil sadece senin dar görüş alanına:

    Madem o kadar iyi temsil ediyosanız neden önelemden korkuyosunuzki
#04.05.2005 15:28 0 0 0
  • Zaten Futbol olarak her geçen gün geriye gidiyoruz. Şimdide Liverpool'un finale çıkmazı kötü oldu. Artık takımlarımızın avrupada ses getirmeleri gerekiyor yoksa daha da kötü olacak. Paylaşım için teşekkürler...
#05.05.2005 13:10 0 0 0