Tencere Poğaçası tarifi - Tencere Poğaçası yapilisi

4 yumurta
1 su b. yoğurt
1 su b. sıvıyağ
1 çay b.su
1 çorba k. tozşeker
1 çorba k. tuz
1 p. yaşmaya
alabildiği kadar un
iç harcı için:
lor peyniri
kırmızı biber
maydanoz
1 yumurta akı
üzeri için:
1 yumurta sarısı


HAZIRLANIŞI


Tencere poğaçası için ilk olarak tencere en kısık ateşe alınır.

içine su ve maya konur. maya eritilince sıvıyağ, tuz ve şeker konur.daha sonra sürekli çırpılarak yumurtalar tek tek ilave edilir. çinr yoğurt da eklenerek alabildiği kadar un (tepeleme 12 kaşık) ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.tencerenin ısısı elde hissedilince tencerenin altı kapatılır.elde edilen hamur bir süre mayalandırılır.bu sırada iç harcı hazırlanır.
İç harcı için; lor peyniri karıştırma kabına alınır.Üzerine doğranmış kırmızı biber ve maydanoz eklenir.yumurtanın akı ad katılarak karıştırılır. yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır.dinlendirilen hamur bezelere ayrılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçerisine harçtan konularak ağzı tam kapatılmadan yağlanmış tepsiye dizilir.üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında pişirilir.


Afiyet Olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 513
favori
like
share
İCEMİNE Tarih: 19.05.2009 23:56
ellerine sağlık güzel olur sanırım