2011 Dünya üniversitelerarası kış oyunları

Son güncelleme: 09.05.2009 21:28
  • 2011 Erzurum Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları - Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları 2011 Erzurum
    noimage

    FISU (Fédération Internationale du Sport Universitaire); Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu, 1949 yılında kurulmuş olan Uluslararası bir spor organizasyonudur.

    FISU'nun esas sorumluluğu, Yaz ve Kış Dünya Üniversite Oyunlarının (Universiade) ve Dünya Üniversite Şampiyonalarının denetimidir. Kısa adı FISU olan Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (Fédération Internationale du Sport Universitiare), olimpiyatlardan sonra dünyanın ikinci büyük spor organizasyonudur.

    FISU, Ulusal Üniversite Sporları Federasyonlarının 134 üyesinin temsil edildiği bir Genel Meclisten oluşur. Genel Meclis FISU'nun ana idari organı olup, FISU etkinliklerinin düzgün yürütülmesi için gerekli tüm kararları alan İcra Kurulunu dört yıllık bir süre için seçer. (2003 de seçim yapıldı). On daimi komisyon, uzman oldukları alanlarda, görevini kolaylaştırmak amacı ile İcra Kuruluna danışmanlık yaparlar.
    2011'de zafer Erzurum'un
    Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU), Torino'daki toplantıda, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın Türkiye'de yapılmasını kararlaştırdı

    noimage
    Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU), İtalya'nın Torino kentinde yaptığı toplantıda, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın Türkiye'de yapılmasını kararlaştırdı.
    Slovenya'nın Maribor kenti ile Erzurum arasındaki yarış ülkemizin zaferiyle sonuçlanırken, Türk heyeti kararı sevinçle karşıladı. Kararın açıklanmasının ardından salon, "Türkiye Türkiye!" tezahüratlarıyla inledi.
    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kararın açıklanmasından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini arayarak tebrik ettiğini belirterek "Özellikle sunumdan sonra çok ciddi stres yaşadık. Yönetim kurulunun değerlendirme yaptığı sırada içeriden bir kişi aracılığıyla bize 2013'ün teklif edilmesi kafamızda soru işaretleri oluşturmuştu.Karar nedeniyle son derece mutluyuz" diye konuştu.
    Şahin, "Asıl iş şimdi başlıyor. Bundan sonra üzerimize düşen neyse, devlet, hükümet, valilik ve belediye olarak yapacağız. Üniversite kış oyunlarını en iyi şekilde organize edeceğiz" dedi.
    TMOK Başkanı Togay Bayatlı ise "Organizasyonun Erzurum'a verilmesi büyük mutluluk. Çok önemli bir organizasyonu aldık. Erzurum yapılacak yatırımlarla Dünya'nın en büyük kayak merkezlerinden biri olacak. Oyunlara bugünden planlama yapılarak hazırlanmalıyız" ifadelerini kullandı.
    Kararın açıklanmasının ardından Erzurum'da sevinç gösterileri yapıldı. Erzurum 2009'a da aday olmuş ancak kazanamamıştı.

    Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları - Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları Organizasyonu - Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları Erzurum
#09.05.2009 21:28 0 0 0