elma tatlısı - likörlü elma tatlıs nasıl yapılır

Malzemeler:

4 golden elma
1 su bardağı nane likörü
1 çay bardağı toz şeker

üzerine:

kaymak veya kremşanti
vişne

Yapılışı:

1- elmaların kabuklarını soyun, ortalarındaki çekirdeği elma oyacağı ile oyarak çıkartın
2- küçük ve derin bir tencereye elmaları dizin. ortalarına tozşekeri koyun likörü boşaltın
3- ağır ateşte 20 dakika pişirin demiş ama ben yarım saat arada çevirerek ve şerbeti koyulaşana kadar beklettim
4- tencerenin kapağını kapatmayın, zira alkol alev alır.
5- soğuduktan sonra içlerini kaymakla doldurun ve süsleyerek servis yapın…

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 534
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 12.05.2009 16:31
sağol baharcım
NaZ Tarih: 12.05.2009 16:30
görüntü çok güzel, yesil yesil çok hos duruyor

ellerine saglik abla
AYIŞIĞI Tarih: 11.05.2009 23:24
sanki iki gün uyutur gibi
değilmi nane likörlü
İCEMİNE Tarih: 11.05.2009 23:23
eminim çok güzel olur