Rumeli Paçası

Son güncelleme: 10.05.2009 12:20
  • Malzemeler (4 kisilik)
    1 kibrit kutusu kadar margarin
    3 yemek kaşığı un
    1 yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    4 su bardağı et suyu
    1 tatlı kaşığı sirke
    2 diş sarımsak
    Sosu için
    100 gr kıyma
    Çeyrek paket margarin
    1 yemek kaşığı salça


    Yemeğin Tarifi
    Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

    Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun.

    Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın.

    Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir, isteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir
#10.05.2009 12:20 0 0 0