Yumurta tatlisi

Son güncelleme: 20.05.2009 10:50
  • Malzemeler (8 kisilik)
    3 Yumurta
    1 Çorba Kaşığı Un
    2 Çorba Kaşığı Yoğurt
    1 Çay Bardağı Sıvıyağ
    ŞERBET İÇİN:
    1 Çay Fincanı Tozşeker
    2 Çay Fincanı Su
    1 Tutam Toz Safran


    Yemeğin Tarifi
    Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

    Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın. Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün. Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin. Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin.

    Ateşi iyice kısın. 1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirin.Şerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. ılık olarak servis yapın.
#10.05.2009 12:59 0 0 0
  • Tesekkurler canim tarif icin
#10.05.2009 14:52 0 0 0
  • yağda kızarması bana uymadı ağır bir tatlı olur sanırım:)
#11.05.2009 22:34 0 0 0
  • tesekurler
#20.05.2009 10:50 0 0 0