Tavuklu Papaz Yahnisi

Son güncelleme: 15.05.2009 21:04
  • Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik)


    Malzemeler
    1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz)
    4 adet küçük soğan
    7 diş sarımsak
    2 çorba kasığı salça
    Yarım cay kasığı köri
    1 çay kasığı karabiber
    2 tatlı kaşığı nane
    1 çorba kasığı üzüm sirkesi
    2 adet küçük boy patates
    Yeteri kadar su ve tuz


    Yemeğin Tarifi
    Tencereye tavuk etlerini alın. Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun. 2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun. Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

    İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanı su ilave edip, kaynamaya bırakın. İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın. Gerekirse su ilavesi yaparak patatesleri pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip servis yapın.
#11.05.2009 20:47 0 0 0
  • paylaşım güzel saolasın
#15.05.2009 21:04 0 0 0