3. Feshane Giresun Günler

Son güncelleme: 12.05.2009 12:41
  • Feshane Giresun Günleri - Feshane Giresun Festivali - Giresun Feshane - Giresun Günleri 2009
    Giresun Dernekler Birliği ve Giresun Valiliği tarafından organize edilen, Türkiye'nin en büyük yöresel organizasyonu olan, "3. Feshane Giresun Günleri" Eyüp Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İşte Feshane'den 3 günün manzaraları
    Kurdele yerine "dırmaç", makas yerine de "girebi"
    3. Feshane Giresun Günleri'nin açılışını, Ak parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, Eski Milletvekili Rasim Zaimoğlu, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük ve GDB Başkan Yardımcısı ve Organizatör Hasan Turan, Kurdele yerine "dırmaç", makas yerine de "girebi" kullanarak gerçekleştirdi. Ayrıca Kuşdili kullanılan açılış renkli görüntülere sahne oldu.

    Bakan Eroğlu'na "kuzu" sürprizi
    Bulancak'tan hediye olarak getirilen yavru kuzu Bakan Veysel Eroğlu'na hediye edildi. Ardından Bakan Eroğlu, Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük'e plaketini takdim etti.

    Bakan'dan 10.000 Fidan Sözü
    Günün anısına 10.000 fidan dikme sözü veren Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'daki Giresun Şehitliği'nden de söz etti. Eroğlu, 10.000 fidanın 1.000 adetini Giresun Şehitliği'ne diktireceğini, kalan 9.000 fidanın ise Giresun'un ilçelerine gönderileceğini söyledi.
    Ayrıca Eroğlu, Altın ödüllü yemek yarışmasında kazanan talihlilerin kurasını çekerek, meşhur Görele dondurması'nın tadına baktı.

    Karadavut Kolbastı'ya damgasını vurdu
    Tanıtım günleri boyunca Karadavut, Marmara Çotanaklar, Grup Deli, Tirebolu'lu Yeniköy Kolbastı Team'ın eşliğinde sık sık sahne alarak harika gösterileriyle Giresunlulara kolbastı ziyafeti verdi.

    Mütevazi tasarımıyla Görele Standı dikkat çekti
    Görele'nin özelliklerini ve meşhur ürünlerinin sergilendiği standı Görele Dernekler Birliği hazırladı. Stantta Görele Dondurması, Kesme Pasta, Fındık ve Koz Helvası'nın yanı sıra Keşanlar, kemençeler, el değirmeni, beşik v.s. sergilendi ve konuklara ikram edildi. Görele Standının ana sahnenin hemen yanında yer alması da tanıtıma büyük katkı sağladı. Fakülte için yardım kampanyasının da düzenlendiği stant sayesinde geçen seneye oranla daha iyi bir tanıtım gerçekleştirildi.

    Birol Kardaş'tan stand sponsorlarına teşekkür
    Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş, standın hazırlanmasına katkı sağlayan Reis Reklamcılık - Mehmet Durukan ve Kutsal Turizm (On numara Cafe) - Ali Rıza Kutsal ile emeği geçen dernek başkanları ve hemşehrilerine teşekkür etti.

    "Tarihimizde Giresun ve Giresunlular" konulu panel gerçekleştirildi
    Tarihçi, Araştırmacı Yazar Ayhan Yüksel, Yücel Kaya ve İsmail Kahraman, TRT İstanbul Radyosu Bağlama Sanatçısı Hüseyin Akpınar tarafından "Tarihimizde Giresun ve Giresunlular" konulu panel verildi.

    Sunucu Uğur Bilgi farkını hissettirdi
    3 gün boyunca birçok sunucunun da görev aldığı programda, gösterdiği olağanüstü performansla Uğur Bilgi dikkat çekti. Bilgi'nin sahne hakimiyeti ve eğlenceli diyalogları izleyenleri mutlu etti. Giresun Günleri'nde Uğur Bilgi'nin yanı sıra Musa Ada, Şafak Karaman, Fatih Aydın ve İlhami Temel de görev alarak izleyicilerle buluştu.

    İşte 3. Feshane Giresun Günleri'nden satır başları

    * Feshane Giresun Günleri'ne iş, siyaset, spor ve sanat camiasından çok sayıda konuk katıldı.

    * Programa katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve beraberindekiler standları ziyaretleri sırasında ilgiyle karşılandı.

    * Görele Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kodal ve Görele Demirciler Fındık A.Ş. stand açtı.

    * Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, programın 2. gününde standları ziyaret ederek hemşehrileriyle sohbet etti. Bakan Günay, ziyareti sırasında yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılandı.

    * Çanakçı standının davetini geri çevirmeyen Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz da standları ziyaret ederek, hemşehrilerinin gönlünü aldı.
    * Giresun Medya Platformunun düzenlediği "Çanakçı'ya yol, Tirebolu'ya Tren, Eğribel'e Tünel" imza kampanyasına Giresunlular yoğun ilgi gösterdi.
    * Mavi Karadeniz ve Tempo Tv, 3 gün süren programlar boyunca naklen yayın yaptı.

    Katılımcılar

    Protokol:
    Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay
    Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu
    Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli
    Ak Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır Ak Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli
    Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş
    Giresun Valisi Mustafa Taşkesen
    Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan
    Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu
    Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın
    Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı
    Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu
    İBB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz
    İBB Ruhsat ve Denetim Müdürü Yaşar Parlak
    Belediye Meclis Üyeleri
    Kaymakamlar
    İş adamları

    Sanatçılar:
    Yücel Öner
    İpşiroğulları Davul ve Zurna
    Hamit Çiçek
    Bahar
    Naci Keskin
    Hüseyin Bıçak
    Elifçe
    Hüseyin Çınar
    Engin Bay
    Nurettin Bay
    Baransel
    Salim Işıklı
    Erdoğan Erol
    Coşkun Arslan
    Karadavut
    Ali Gedik
    Ömer Can
    Mehmet Sırrı Öztürk

    Sporcular:
    Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz
    3. Feshane Giresun Günleri Resimleri3. Feshane Giresun Günleri Resimleri
#12.05.2009 12:41 0 0 0