Erzincan Ketesi tarifi - Erzincan Ketesi yapilisi



1 Komposto kasesi margarin yada tereyağı
2 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı tepeleme kuru maya
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Adet yumurtanın sarısı
İçi için :
250 gr margarin (1 paket)
6 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı tozşeker

Hazırlanışı

* Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritin.
* Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlayın.
* Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin.
* Hamuru 12 parçaya bölün.
* Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın.
* Hamurun iki ucunu ortaya katlayın.
* 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun.
* 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.
* Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın.
* Elle bastırıp, hamuru açın.
* Rulo yapıp, kendi etrafında dolayın.
* Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1033
favori
like
share