Erzincan Ketesi

Son güncelleme: 12.05.2009 18:28
  • Erzincan Ketesi tarifi - Erzincan Ketesi yapilisi

    noimage

    1 Komposto kasesi margarin yada tereyağı
    2 Su bardağı süt
    1 Çorba kaşığı tepeleme kuru maya
    4 su bardağı un
    Yarım çay bardağı ılık su
    1 Tatlı kaşığı tozşeker
    1 Tatlı kaşığı tuz
    1 Adet yumurtanın sarısı
    İçi için :
    250 gr margarin (1 paket)
    6 Su bardağı un
    2 Çorba kaşığı tozşeker

    Hazırlanışı

    * Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritin.
    * Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlayın.
    * Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin.
    * Hamuru 12 parçaya bölün.
    * Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın.
    * Hamurun iki ucunu ortaya katlayın.
    * 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun.
    * 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.
    * Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın.
    * Elle bastırıp, hamuru açın.
    * Rulo yapıp, kendi etrafında dolayın.
    * Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
#12.05.2009 18:28 0 0 0