Fındık Soslu Et Bohçası tarifi - Fındık Soslu Et Bohçası yapilisi

MALZEMELER
1/2 kg bonfile
200 gr dana jambon
300 gr mantar
4 yemek kasigi dövülmüs ceviz
50 gr kasar peyniri rendesi
2 yemek kasigi tereyagi
1 adet sogan
3 dis sarimsak
tuz
1 kase yogurt
Marinat için:
1 adet büyük sogan, zeytinyagi, tuz
Sos için:
1 adet sogan, 2 dis sarimsak,
1 adet büyük domates,
30 gr findik, tuz, karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Bonfileleri iyice döverek inceltin. Sogani rendeleyip suyunu sikin. Biraz
zeytinyagi ve tuzla karistirip etleri bekletin. 1 adet sogan ve 3 dis
sarimsagi 2 kasik tereyaginda kavurun, tuzunu katip temizlenmis ve
yikanmis mantarlari iyice dograyip ilave edin. Suyunu salip tekrar çekene
dek pisirin. Jambonlari küçük dograyip, karisima ekleyin, dövülmüs cevizi
ekleyin. Soguyunca kasar rendesini ilave edin. Bonfileleri 4 küçük kasenin
içine, kenarlari sarkacak sekilde yerlestirin. Hazirladiginiz harci dörde
bölün ve kaselerin içine doldurun. Sarkan etleri üstüne sarin. Folyo ile
kapatip, 180 derecede isitilmis firinda 30 dakika pisirin.
Sos için: 1 yemek kasigi tereyaginda küçük dogrnmis sogan ve
sarimsaklari kavurun, tuzunu atin. Domateslerin kabuklarini soyup,
çekirdeklerini çikarin ve küçük dograyin. Findiklari firinda biraz
pembelestirip sosa katin. Pisen etin suyundan da ilave edip biraz pisirin.
Servis tabagina eti koyup üzerine sosu dökün. Yaninda yogurt ile servis
yapin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 299
favori
like
share