Tavuk Mantı tarifi - Tavuk Mantı yapilisi

Malzemeler:

1 paket margarin
2 tavuk göğsü
250gr mantar
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
750gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar su
Sarımsaklı yoğurt
Kırmızı biber
Yapılışı:

Tavuk göğüslerini haşlayıp didikleyin.
Bir tencereye margarinin yarısını koyun. Mantarları ince doğrayıp yıkayın ve tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tavukla cevizide tencereye koyun. Tuzunu koyun.
Un, tuz ve suyla kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru 15 dakika dinlendirin, sonra ikiye bölün. Her parçayı tekrar 10 parçaya bölün. Tabak büyüklüğünde açıp sıvıyağ ile yağlayın, üst üste koyun. En üstteki parçaya yağlamayın. Diğer parçayı da aynı şekilde hazırlayıp 2 grubuda buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurları incecik açın. Kare şeklinde kesip tavuklu içten koyup bohça gibi kapatın. Kapanan taraf altta olacak şekilde yağlı tepsiye koyun.
180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Bol sarmısaklı yoğurt hazırlayıp yarısını fırından çıkan mantının üstüne dökün. 2-3 dakika daha fırında tutun. Kalan yoğurdu üstüne gezdirin.
Margarinin kalanını tavada eritip toz kırmızıbiber ilave edip mantının üstüne dökün.
Afiyet Olsun!

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 902
favori
like
share