Tavuklu Şark Pilavı tarifi - Tavuklu Şark Pilavı yapilisi

Malzemeler:

30gr margarin
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 tavuk kalça şiş
3,5 su bardağı sıcak et suyu
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
2 soğan
3 domates
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Yapılışı:

Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Durulayıp süzün.
Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın. Domatesleri soyup küçük doğrayın. Soğanları soyup kıyın.
Margarini tencerede eritip soğanları pembeleştirin. Tavuk etini ilave edip kavurun. Tuz ve kekiği serpip domatesi ekleyin. Arada bir karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Pirinç ve cevizi ilave edip karıştırın. Et suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 291
favori
like
share