Bulgurlu Tavuk Kebabı tarifi - Bulgurlu Tavuk Kebabı yapilisi


Malzemeler:

1kg tavuk kıyması
1 ad. kuru soğan
1 sb. bulgur
2 dilim bayat ekmek içi
1 ad. yumurta
1 tk. tuz
1 tk. kimyon
1 tk. kırmızı pul biber
3 diş sarımsak
1 tk. karabiber
Sarımsaklı yoğurt
Kızartmak için;

Sıvı Margarin

Sos için;

3 yk. margarin
1 yk. salça
1 tk. kırmızı pul biber
1/2 çb. su
Yapılışı:

Soğanı yemeklik doğrayıp, derin bir kasenin içinde tavuk kıymasını, soğanı, ekmek içini, bulguru, yumurtayı, tuzu, karabiberi, kimyonu, kırmızı pul biberi, sıkılmış sarımsağı karıştırıp yoğurun.
Köfte harcına şekil verdikten sonra fırında veya yağsız tavada pişirip servis tabağına alın.
Sosu için: Küçük bir tavada margarini kızdırıp salçayı kavurun.
Daha sonra içine kırmızı pul biberi ve suyu ilave edip bir taşım kaynatın.
Köftelerin üzerine sosun yarısını dökün.
En son, üzerine sarımsaklı yoğurdu ve kalan sosu döküp sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 439
favori
like
share