Bulgurlu Tavuk Kebabı

Son güncelleme: 12.05.2009 19:01
  • Bulgurlu Tavuk Kebabı tarifi - Bulgurlu Tavuk Kebabı yapilisi
    noimage

    Malzemeler:

    1kg tavuk kıyması
    1 ad. kuru soğan
    1 sb. bulgur
    2 dilim bayat ekmek içi
    1 ad. yumurta
    1 tk. tuz
    1 tk. kimyon
    1 tk. kırmızı pul biber
    3 diş sarımsak
    1 tk. karabiber
    Sarımsaklı yoğurt
    Kızartmak için;

    Sıvı Margarin

    Sos için;

    3 yk. margarin
    1 yk. salça
    1 tk. kırmızı pul biber
    1/2 çb. su
    Yapılışı:

    Soğanı yemeklik doğrayıp, derin bir kasenin içinde tavuk kıymasını, soğanı, ekmek içini, bulguru, yumurtayı, tuzu, karabiberi, kimyonu, kırmızı pul biberi, sıkılmış sarımsağı karıştırıp yoğurun.
    Köfte harcına şekil verdikten sonra fırında veya yağsız tavada pişirip servis tabağına alın.
    Sosu için: Küçük bir tavada margarini kızdırıp salçayı kavurun.
    Daha sonra içine kırmızı pul biberi ve suyu ilave edip bir taşım kaynatın.
    Köftelerin üzerine sosun yarısını dökün.
    En son, üzerine sarımsaklı yoğurdu ve kalan sosu döküp sıcak olarak servis edin.
    Afiyet Olsun!
#12.05.2009 19:01 0 0 0