Afyon kaymağı nasıl yapılır - Afyon kaymağı yapılışı - Afyon kaymağı tarifi


malzemeler

1 su bardagı hindistan cevizi
1 kg süt
1/2 su bardagı un
1/2 su bardagı nişasta
1 su bardagı toz şeker
kremşanti (1 su bardagı süt ile hazırlanmış)
kiraz şekerlemesı

yapılışı

Tencerede süt, un, nişasta ,şeker karıştırılarak pişirilir.Tepsi veya borcama bolca hindistan cevizi serpilir.pişirilen muhallebi biraz ılınınca yavaşca tepsiye dökulur.iki saat kadar buzdolabında beletilir daha sonra üzerine krem şanti sürülür. tepsideki bu tatlı istenilenen en ve boyda kesılerek rulolar yapılır servis kagıdına konur üstü kiraz sekerlemesi ile süslenir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2261
favori
like
share
hhadise Tarih: 16.10.2009 09:32
teşekkürler
Nehir Tarih: 13.05.2009 11:56
Güzel gözüküyor su perisi ellerine sağlık ama ben bir türlü bu tatlıyı sevemedim..