Portakallı Supangle

Son güncelleme: 13.05.2009 09:56
  • supangle yapımı - kek - supangleli pasta - portakallı supangle yapımı

    noimage


    Hamur:

    100 g yumuşak margarin
    85 g (yarım su bardağı) toz şeker
    1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
    1 tutam tuz
    2 yumurta
    110 g (1 su bardağı) Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
    1 portakal kabuğu rendesi

    Islatmak için:

    100 ml (1 çay bardağı) portakal suyu
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 portakal kabuğu rendesi

    Üzeri İçin:

    1 poşet Dr. Oetker Supangle
    500 ml (2,5 su bardağı) süt
    25 gr margarin

    Hazırlanışı:

    Margarini mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Sade kek karışımı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru 20x30 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin.

    Portakal suyu, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletip şurubu üzerine yayarak dökün ve soğumaya bırakın.

    Supangleyi süt ve margarin ile tarifine göre pişirin. ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin ve kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın, 2-3 saat soğutup dilimleyerek servis yapın.
#13.05.2009 09:56 0 0 0