supangle yapımı - kek - supangleli pasta - portakallı supangle yapımı
Hamur:
100 g yumuşak margarin
85 g (yarım su bardağı) toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
2 yumurta
110 g (1 su bardağı) Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 portakal kabuğu rendesi
Islatmak için:
100 ml (1 çay bardağı) portakal suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri İçin:
1 poşet Dr. Oetker Supangle
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 gr margarin
Hazırlanışı:
Margarini mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Sade kek karışımı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru 20x30 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin.
Portakal suyu, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletip şurubu üzerine yayarak dökün ve soğumaya bırakın.
Supangleyi süt ve margarin ile tarifine göre pişirin. ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin ve kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın, 2-3 saat soğutup dilimleyerek servis yapın.