Blood Omen 2 - Tam Çözüm

Son güncelleme: 13.05.2009 19:18
  • Oyunun tam çözümün geçmeden önce şunu söylemeliyim ki 'Raziel' ve 'Kain' karşılaşırsa ben Kain'in tarafında olmak iserim. Çünkü bu adam çok acımasız ve kötü...Bu nedenle kötü adamı oynamak isteyenler Kain'i rahatlıkla seçebilir.Vampire ire redemption oyunundan sonra belkide beni etkileyen çok güzel oyunlardan biri.

    Oyunun oynanabilirliği aslında çok zor değil.Sadece oluşturulan bilmeceler ve düşmanların sayılarının fazla olması oyunun biraz uzamasına sebep olmuş. Girdiğiniz her odadaki nesneye dokunmaya çalışın özellikle de tıkandığınız bölümlerde. Bu sayede şans eseri bile ipuçları bulabilirsiniz. Dahası, oyunun son bölümlerine doğru oyundaki düşmanları yenmek gerçekten çok zor. Bunun için ölümcül büyülerinizi kullanmaktan asla çekinmeyin. Misti kullanabildiğiniz heryerde kullanmaya çalışın. Ayrıca son bölümlere doğru aldığınız berserk ve son büyüyü de sık sık kullanmanızı tavsiye ederim. Oyunda yere her işaret bıraktıktan sonra hemen oyunu kaydedin çünkü tekrar karşınıza ne çıkacağı aslında hiç de belli değil.

    Bunlardan farklı olarak oyunda kullanılan bazı ses ve grafik elemanları bana biraz Shadowman'i hatırlattı....Bunu söylemeden geçemeycem...Blood Omen 2'de, oyuna zevk katan bazı karanlık güçlerimiz var. Önce biraz onlara değinip sonra tam çözüme geçmek istiyorum.

    Karanlık Güçler(Dark Gifts):

    Mist: Sis olan yerlerde. Düşmanlarınızın arkasından yaklaştığınızda düşmanınızın üzerinde bir iskelet kafa gözükecektir. Bu durumda action tuşuna basarsanız, Kain ölümcül bir hareket yapıyor. Bu hareketi farklı silahlarla yapın bu sayede çok farklı hareketler görebilirsiniz.

    Fury: Özellikle dövüşürken savunma yapıp üst taraftaki Rage Bar'ın yani kızgınlı kçubuğunun artığını göreceksiniz. O çubuk yanıp sönünce z tuşuyla rakibinize çok daha güçlü bir vuruş gücüyle vuruyorsunuz.

    Jump: Yine z tuşuyla karşıay zıplama ve ayni zamanda düşmanlarınıza zıplayarak vurma olanağı sağlıyor. Bu özelliği kullanırken hedefin mavi yada kırmızı olması gerekli..

    Charm: İnsanların beynine girip onları yönlendirmek biraz zevkli olsa gerek. Bu zevke erişmek için bu özelliği çekinmeden kullanın. Bunu kullanırken beyaz halkanın kişilerin üzerindeyken büyümesi gerekir.

    Berserk: Bu özellik gerçekten çok etkileyici olmuş. Yine kızgınlık çubuğunuz tam olarak dolunca z tuşuna basarsanız Kain pençeleriyle karşısındaki adama birkaç seri pençeyle vurup onu son bir aparkat hareketiyle havada uçuruyor. Deneyin çok keyif alacaksınız.

    Telekinesis: Bu özellik uzakta bulunan düşmanlarınıza vurmayı ve bazı mekanizmaları uzaktan çalıştırmanınızı sağlaycaktır.

    Immunale: Yine dövüş esnasında savunma yaparak kızgınlık çubuğunuz yanıp sönmeye başlarsa z tuşuyla karşıdaki düşmanınızı tek bir harekette öldürmenizi sağlayacaktır.

    Evet koltuğumuza yaslanmış sıkı bir oyuna başlamak için heyecanlanıyorsak artık başlayabiliriz demektir.
    Chapter 1: The Slums
    İlk bölüm daha çok hareketleri öğrenmek amacıyla hazırlanmış bir bölüm. Umma adındaki dişi vampir ne türde yetenekleriniz olduğunu farketmeniz için yollanmış birisi. Oldukça etkileyici bir görünüme sahip. Önce şunu belirteyim, bu oyunda tıpkı öteki Eidos oyunlarında olduğu gibi oyunu istediğiniz yerde save edemiyorsunuz. Oyunun belirli bölümlerinde oyunu kaydedebilmek için yere bazı işaretler bırakmanız gerekli. Havada uçuşup dönen beyaz işinları göreceksiniz. O noktada yere işaretinizi bırakıp oyunu save edebilirsiniz. Sonra ilerleyin burada her yapmanız gereken hareketleri aslında Umma size anlatıyor. O nedenle bu bölümle ilgili pek fazla bişey anlatmaya gerek yok bence.

    Chapter 2: The Den
    Köprüden aşağıya inip karşıya geçin, sağ tarafta ilerde bir kasa ve bir kol göreceksiniz. Kolu aktif hale getirip kasadaki enerjiyi alın. Geldiğiniz yere geri dönün ve yeşil ışıklı, yanıp sönen kabloyu izleyin, demir kapıya geleceksiniz. Dairesel kolu çevirerek kapıyı açın içerdeki iki adamı öldürtükten sonra merdiveni çıkın. Kapıyı açıp yere işaretinizi bıraknı. Merdivenden inen bir kadın göreceksiniz, onu takip ettiğinizde aşağıda sağda bir kutu (sandık) var, sandıktaki enerji alın, sonra karşıya ilerleyin, sola dönün iki adamla karşılaşın onları öldürün. Soldan ilerleyin sonra karşıda bir makine ve adamla karşılaşacaksınız, makineyi aktif hale getirdiğinizde yukarıda bir köprü çalışacaksınız, sonra o köprüden karşıya geçin. İlerideki kapıyı açın solda fıçıların olduğu bir oda göreceksiniz. Sağdaki merdivenden aşağıya inin, ilerleyin, karşıdaki oda da bir düşman olacak, bu odada işaretinizi bıraktıktan sonra iki tane demir kapı göreceksiniz, karşıdakini açmak için sağda fıçıların arkasındaki merdivenlerden yukarı çıkın. Yukarıda sağa döndüğünüzde muhafızı öldürün. Soldaki odanın içinde bir kol var, kolu indirin fıçılarla dolu olan odadaki demirli kapıyı aktif hale getirecek, kapıyı açmak için. Tekrar merdivenlerden inin geldiğiniz odaya dönün ve demirli kapıyı açın. İçerdeki kolu aktif hale getirin sonra tekrar merdivenlerden yukarı çıkın, karşıda bir kapı olacak. Onu açıp dışarı çıkın

    Yeşil transparanlı kapıyı kaldırmak için kolu çalıştırın. İlerleyin iki düşmanı öldürün. Burada mist büyüsünü kullanmanızda fayda var. soldaki sandığı açtıktan sonra yolunuza devam edin. Sisli cadde de bulunan savaşçıyıda öldürün. Sağda demir parmaklıklı kapıyı açın. Daha sonra iki adam göreceksiniz. Onlarla işinizi görün ilerlediğinizde 'tavern' yazılı bir binan önünde işaretinizi bırakın içeri girin. İçeri ilerlediğinizde sağa dönün merdiven başına geldiğinizde bir intro girecek ve biriyle konuşacaksınız. İntrodan sonra yukarı çıkın kitaplığa yaklaşın ve onu geriçekin. Boşluıktan içeri girin, içerdeki düşmanı öldürün merdivenlerden aşağıya inerek kapıdan çıkın. Muhafızları öldürün, oradaki kutuyu biraz öne itin ve kutunun üzerine çıkarak tellerin üzerinden atlayın. Bir sandık ve yerde bir işaret olacak. Aşağıya doğru ilerleyin, yırtık tellerin arasından geçin, sağa dönün muhafızı öldürün yukarı çıkın. İntro gececek, inrodan sonra birisi 'help me' diye bağaracak, o yönde ilerleyin. Soldaki kılıçlı askeri öldürün, ateşi gördüğünüz yerde solda bir merdiven olacak, ordan yukarı tırmanın. Tahtaları takip edin ve geniş bir deliği olan duvardan geçin. Asansörü çalıştırn ve aşağıya inin. Kısa bir introdan sonra soldaki merdivenlerden çıkın, bir işaret yeri var. sağa dönün buhar püskürten boruları göreceksiniz. Buharı kapatın,içeriye gridiğinizde solda bir kapı sağda bir yol olacak. Soldaki odada iki tane sandık var. Sağdaki yoldan ilerleyin. Merdivenlerden çıkın orda biri sizi görüyor ve kapıyı kapatıyor. İlerdeki odada kolu çalıştırın ve kapıyı çalıştırın ve mist büyüsünü kullanarak görünmeden kapıdan geçin. Muhafızı öldürün, sağda bir kapı göreceksiniz. Kapıyı açmaya çalıştığınızda içerdeki adamlar onu kapatacaktır. Öncelikle sol taraftaki üç koluda indirin. Daha sonra geri dönün ve kapının yanındaki buhar kolunu çevirin. İçerdeki adamların buhardan öldüğünü göreceksiniz.

    Kapıyı açıp adamların öldüğü yerden ilerleyin. Bir kapı daha var onu da açın. Muhafızı öldürün. Sola dönün aşağıya inen bir yer var. Kapıyı açın içeri girin. Buhar poüskürten bir makine göreceksiniz. Sağa dönüp merdiven çıkın, ortada kolu çevirin, buharı kesip kapıyı açın ve içerdeki adamı öldürün. İçerde merdivende bulunan buharı kesmeniz lazım. Bunun için solda bir kapı var. önce onu açıp dışarı çıkın, buharın yönünü kolu çevirerek değiştirin. Tekrar çıktığız kapıdan içeri girin. Merdivenden yukarı çıkın. Karşınızda bir kol vr onu indirin, makinenin altındaki buhar kesilecek ordan kendinizi aşağıya bırakın. İşaret noktasının üzerine düşeceksiniz. İlerleyin ve ilk rakibinizle karşılaşacaksınız. 'Fastest' adlı rakibiniz hizdan bayağı hızlı ama onu önce korunarak ve enerjisini azaltarak yenmeye çalışın. Enerjisi azalınca kaçacak ve bir kapı açılacak kapıdan geçip devam edin. Bu odada mist büyüsünü kullanarak rakibinizi yakmaya çalışın. Birkaç kere bunu yapın enerjisi azalınca uçarak size vurmaya çalışacak. Bu esnada kaçıp hamlenizi yapın. Onu öldürdüğünüzde 'jump' yeteneğini elde etmiş olacaksınız. Yolunuza devam edin. Uzun bir bir boşluğu olan yıkık bir köprüye geleceksiniz. Karşıya atlamak için 'jump' yeteneğini seçin, hedefiniz mavi olduğunda ise 'z' tuşuna basıp atlayınız. Bu şekilde rakiplerinizin üzerlerine de atlayıp onlara vurabilirsiniz. Tabi hedefin kırmızı olması gerekli.
    Chapter 3: Lower City
    Meydanda iki rakibiniz var onları öldürün. İlerleyin solda 'municipal bank' yazılı binanın yan tarafındaki merdivenlerden çıkarsanız bir tane sandık göreceksiniz. Sağa dönüp merdivenlerden çıkın, çatının ucuna gelirseniz 'jump' ile karşıya atlayabilirsiniz. Karşıda yere işaretinizi bırakın. Sağdan aşağıya doğru süzülümn. Üç tane düşmanı öldürün, soldan devam edin. Başka bir kent meydanına çıkacaksınız. Sağa gidin, ilerde sağ köşede bir kapı var. kapıdan içeri girin, barmenle konuluıp dışarı çıkın. Soldan ilerleyin tam karşıda bier üst geçit olacak, geçitten geçin, bir adam size bişeyler sorup demir parmaklıkları kaldıracaktır. İki tane adamo öldürüp kanlarını için. Yine ilerleyin, kale gibi bir yerin avlusuna geleceksiniz. Soldaki merdiveni kullanarak yukarı çıkın, tahta iskelenin üzerinde ilerleyin. Sandığın olduğu ve avlunun oratsında bulunan yapının üzerine çıkın burdan kalenin büyük kapısının sağ tarafında bulunan düğmeyi çalıştırmak için 'jump' yeteneğiyle karşıya atla ve mekanizmayı çalıştır. Yeşil akımı takip et, sonra kapıyı açıp içeri gir. İntrodan sonra soldaki mekanizmayı yerinden çıkarıp introda kaybolan adamın olduğu yerdeki mekanizmayla değiştirin. Sonra içerdeki kolu çalıştırıp kapıyı açın. Kapıyı açınca işaretinizi bırakın, soldaki büyük camdan atlayın ve karşıya geçin. Burada biri size 'password' (şifre) soracak, şifreyi bulmak için soldan ilerleyin daha sonra iki adamı öldürün. Yine bir meydanda sizi burada asker ve insan var. Üzerinde 'GOSIPOKON' yazısı olan bir büfedeki adamla konuşun. O size şifrenin 'evernight' olduğunu söyleyecek. Daha sonra şifrenin istenildiği yere gidin. Kapı açılacaktır.

    İlerleyin. Bir kapı daha var onu da açın ve devam edin. İçeride elleri bağlı olan insanlardan biraz kan için. Merdivenlerden yukarı çıkın. Karşıya atlayın. Bir işaret ve sandığa rastlayacaksınız. Sağ taraftan karşıya atlayacaksınız burdaki iki adamı öldürün, ilerleyip aşağıya süzülün. İki adamı daha öldürün. Mekanizmayı çalıştırn. Tekrar merdivenden yukarı çıkıp karşıya atlayın ve kolu indirerek kapıyı açın. Sola ilerleyin büyük bir depodasınız. Aşağıya inin, konuşan adamların yanından karşıya ilerleyin. Yukarı çıkın ve adamı öldürün, sağdaki kolu çevirin. Bir sandık yere düşüp, yerde bir delik açaçak, o delikten aşağıya atlayın. Sola ilerleyin, işaretinizi bırakın, sola dönün ilerleyin, sağa dönüp merdivenlerden yukarı çıkın ve iki adamı öldürün. Burada sağda bir kol ve ileri geri hareket edebilen yatay bir düzlem var. yatay düzlemi kendinize doğru çekin. Sonra soldan ilerleyin ve sağdaki odaya girin. Kolu çalıştırıp kutuyu yatay düzlemin üzerinde sürükleyerek sonuna kadar itin sonra ilk gördüğünüz kolu çalıştırın ve kutuyu yukarı yollayın. Paketin kapısını açıp onu ittiğimiz yerde bir merdiven olacak. Yukarı çıkın, arkanızı dönüp devam edin. İki muhafızı öldürün, sonra paketin olduğu yere gidin ve onu aşağıya itin. Aşağıda bir delik daha açılacaktır, aşağıya süzülün, soldan ilerleyin işaretinizi bırakın, ilerleyip sağa dönün, iki muhafızı öldürün ve kanlarını için. (Her öldürdüğünüz muhafızın yada insanın kanını mutlaka için çünkü bu size güç katacaktır) sağda yukarda bir sandık olacaktır. İlerlediğinizde asansör gibi bir aracın içindeki kolu çalıştırın, havuz su dolacak ve bir tane tahta suyun yüzüne çıkacak. 'jump' yardımıyla tahtanın üzerine atlayın, merdivenden çıkın, soldan ilerleyin, soldan ilerleyin ve iki muhafızı öldürün.

    Yine bir kentin meydanındasınız. Balta ve kılıç tabelası olan binadan içeri gir. Kapıyı açıp sağa dönün, sandığı göreceksiniz. İşiniz bitince tekrar dışarı çıkın. Yine 'municipal bank' yazan binadan sağa dönün, karşıda bir mekanizma göreceksiniz, muhafızları öldürün mekanşzmayı açın. Yeşil akımlı kabloyu takip edin ve kapı açılınca hemen geçin. İşaretinizi bırakın sola dönün iki adamı öldürün ilerleyin. Sağa dönüp soldaki merdivenden inin. Bir vana göreceksiniz. Bu vana geçici bir süreliğine suların alçalmasına neden oluyor. Burdan çıkıp ileriye gittiğinizde sağda büyük bir kapağı açan bir kol olacaktır. Burada yapmanız gereken arkada ki merdivenden yukarı çıkıp ordanda yukarı zıplayıp bir muhafızın durduğu yapının üztüne çıkın. Burdaki kutuyu aşağıya itin, tekrar geldiğiniz yere geri dönün. Kapağı açan kolu çalıştırın hemen koşup düşen kutuyu kapağın altına itin. Böylece kapak açık kalacaktır. Daha sonra suların azalması için arka odadaki vanayı kapatın, sular azalınca koşarak sağ taraftan karşıya geçin ve merdivenlerden yukarı çıkıp işaretinizi bırakın. Kapıyı açın, avluya çıkın, iki muhafızı öldürün. Sol tarafa gidin, ordaki klou kaldırıp kapıyı açın. İntro girecek ve iki adamı daha öldürmek zoru
#13.05.2009 19:18 0 0 0