pasta kreması - pasta kremaları - pasta kreması nasıl yapılır
Pastacı Kreması

500 gr. süt
125 gr. toz şeker
50 gr. un
25 gr. mısır nişastası
2 yumurta
1 çay kaşığı toz vanilya
1. Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın.
2. Şekerin kalan yarısı, yumurtalar, nişasta, un ve vanilyayı karışım beyazlayıncaya kadar tel ile çırpın.
3. Kaynamış olan sütün çeyreğini yumurtalı karışıma az az çırpmaya devam ederek dökün.
4. Homojen bir karışım olduktan sonra sütün kalanını da ilave edin ve karıştırarak orta ateşte kaynatın. Muhallebi kıvamına geldiğnde ateşten alın.
5. Bir kabın içine dökün ve streç film kremanın üzerine yapışacak ve hiç hava almıyacak şekilde kapatın ve soğumaya bırakın.

sade krema tarifi

2 bardak süt, 3 yumurta
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker ½ paket şekerli vanilya
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabugu rendesi
Yapılışı:
1. Kalaylı bakır veya çelik bir tencereye süt hariç diğer gereçleri koyup karıştırın. Sıcak ya da ılık olarak sütü azar azar katıp karıştırarak pişirin.
2. Ateşten indirdikten sonra kaymak tutmaması için ara sıra karıştırın. Soğutup kullanın.

yağlı krema-( BUTTERCREAM )

22 cm'lik bir pasta için ;



125 gr tuzsuz tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)

250 gr pudra şekeri

2 çay kaşığı kaynamış su

kakaolu yapmak istenirse + 30 gr toz kakao ilave edilir.

Öncelikle yağımızı kremsi bir hal alanakadar mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra pudra şekerini ilave edip yağın ve şekerin birbirine iyice karışmasını sağlıyoruz. En son suyumuzu ekleyip kıvamını verene kadar çırpmaya devam ediyoruz.

Bu krema 3 ay boyunca derin dondurucuda saklanabilir. Kullanacağınız zaman, bir gün önceden derin dondurucudan normal buzdolabına kaldırmanız yeterli olacaktır.

ROYAL ICING kreması

Daha çok pastaların üzerilerine yazı yazmak ve şekiller çizmek için kullanılan bu sert krema , bazı özel durumlarda pastaların üzerilerinide süslemektedir. Mesela bazı özel düğün pastalarının üzerileri daha dayanıklı olması için royal icing ile kaplanır. Bol şekerli bir tadı vardır ama görüntünün uzun süre bozulmadan aynı kalması özel bir durumda sizin için önemli ise bu kremayı önerebilirebilir

3 adet yumurta akı
1 paket pudra şekeri ( 250 gr)
1/4 limon suyu
kürdanın ucuyla toz gıda boyası ( renklendirmek isterseniz)

Yumurta akları ile pudra şekerini birlikte çırpıyoruz. ( yavaştan hızlıya) Limonun suyunu da ilave edip krem şanti kıvamında bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Renklendirmek istersek bu aşamadan sonra çok az boya ilave edipçok az daha çırpıyouz.

çikolatalı krema

Yağlı kremayı kullanabileceğimiz gibi sıvı kremadanda bu tip bir krema elde edebiliriz.

100 gr bitter çikolatayı benmaride eritip 1 su bardağı (200 ml) sıvı krema ile birlikte çırparsak güzel bir krema elde edebiliriz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 55424
favori
like
share
MAIN-BOARD Tarih: 24.07.2016 15:06
Tebrikler!
Paylaşımınız haftanın en popüler içerikleri arasında.
Ödüllü Paylaşımlar
AYIŞIĞI Tarih: 03.07.2011 18:24

Pasta yapılırken en fazla kullanılan krema türlerinden birisi krem şantidir.

Pasta için krem şanti kullanmayı tercih ederseniz hem pasta hızlı ve kolay süslenir,
hem de kıvamı hakkın yanıltmadığı için her seferinde güzel sonuçlar alırsınız.

Pastayı krem şanti ile süsleyebilmek için size vereceğimiz tariften yararlanabilirsiniz ;

[COLOR="Pink"]Kullanılacak Malzemeler ;

1- 4 Su bardağı hazır krema
2- 8 Çorba kaşığı pudra şekeri

[COLOR="Pink"]Hazırlanışı ;

1- Hazır krema kullanılmadan önce kremayı buzdolabında soğutun.
2- Krem şanti görünümüne gelmesi için soğutulan kremayla pudra şekerini aynı kapta koyu bir hal alıncaya kadar çırpın.
3- İkiye ayrılan pandispanyanın her iki katına şekerli suyla ıslatın.
4- Son aşamada krem şantiyle süsleme işini yapın.
AYIŞIĞI Tarih: 03.06.2011 15:15
pastacı kreması

[COLOR="Pink"]Pastacı kreması malzemeleri

4 su bardağı süt

4 tepeleme yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı şeker

2 yumurta

2 paket vanilya

2 tatlı kaşığı margarin

[COLOR="Pink"]Pastacı kreması hazırlanışı

Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyaları bir tencerede karıştırın
ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp içine margarin ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
Bu kremayı dilerseniz kakao ile de hazırlayabilirsiniz.
Pastacı kreması artık hazır, afiyet olsun.
AYIŞIĞI Tarih: 29.05.2011 00:38
pasta kreması tarifi

[COLOR="Pink"]Malzemeler,
3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
[COLOR="Pink"]Hazırlanışı,
Derin bir tencereye tüm malzemeleri alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
Pişen kremayı ocaktan indirin.
Kabuk tutmasını önlemek için soğuyana kadar karıştırın.
GhOsTs_ Tarih: 28.03.2011 19:02
Ayy Süper YiYEsim geldi
AYIŞIĞI Tarih: 23.03.2011 00:14
çikolatalı ve limonlu pasta kreması


Çikolatalı ve limon kremalı pasta malzemeleri
Çikolatalı pasta için

150 gr bitter çikolata

100 gr tereyağı

100 gr toz şeker

50 gr un

2 yumurta

Tuz

Limon kreması için

1.5 su bardağı süt

2 yumurta sarısı

1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

4 yaprak jelatin

150 gr toz şeker

200 ml krema

Çikolatalı ve limon kremalı pasta hazırlanışı
Tereyağı ile çikolatayı bir tencerede eritin. Yumurtaları, toz şekeri, unu ve tuzu ilave edip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına aktarın. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

Limon kreması için, ılık süte rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Yumurta sarılarıyla toz şekeri mikserle köpürünceye kadar çırpın. Ilık sütü yumurtalı karışıma ilave edip tekrar ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynama noktasına gelince, soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri ilave edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kremayı ve limon suyunu karıştırın ve çikolatalı tabanın üstüne yayın. 1 gece buzdolabında bekletin. Servis yapın.