Ev Dekoru

Son güncelleme: 14.05.2009 10:56
  • Ev Dekorasyonu - Ev Dekoru - Salon Dekorasyonu

    İhtişamlı Salonlar

    EV dekorasyonu serisinin üçüncü bölümü olan ve evin en büyük odası olan salonlarımız, tasarımını yaparken en rahat olacağımız mekanlar. İster büyük ister küçük olsun, diğer odalar içinde en büyük olanı olduğu için daha rahat davranabileceğimiz yerler. Yapılabilecek o kadar çok seçenek var ki Sanırım burada da en önemli faktör ekonomik güç ve bunun uzantısı olan, sahip olduğunuz evin büyüklüğü. Para olduğu takdirde yapmanın sınırı yok çünkü. Biz de hepsinde olduğu gibi burada da her iki durumu ele alacağız.

    noimage

    Küçük bir salonumuz varsa; her zamanki tavsiyem az eşya. Alanı daha da daraltacağı için büyük ve hantal eşyalardan kaçının. Daha küçük bir salon takımı da oldukça şık durabilir. Son günlerde çok rastladığımız ve yaygın bir şekilde kullanılan L modelde bir köşe koltuk, hem şık duracaktır hem de fazla alan kaplamayacaktır. Yataş'da ve İKEA'da uygun fiyatlara bu tarz koltuklardan görmüştüm. Belki hoşunuza gidebilir. Farz edelim ki 25 metrekare civarında bir salonunuz olsun. Işığı en iyi şekilde kullanmanız gerekir. Salonun duvarlarında, açık renk duvar kağıdı ve onu eşyalarla kombine edecek tek duvarda da koyu renk, ya da desenli bir duvar kağıdı kullanılabilir. Duvar deseni ve koltuk deseninin birbirinin etkisini yok etmesine izin vermeyin. Yer ve zemin arasında bir zıtlık oluşabilir. Duvarlar açıksa, zemin koyu ya da zemin açıksa duvarlar koyu gibi. Ama ışıktan biraz daha yararlanmak istiyorum diyorsanız; marjinal bir kararla zeminde de, krem ya da kemik rengi ve hatta cesaretiniz varsa beyazı tercih edebilirsiniz. Ama unutmayın temizliği çok zor. Zeminde son zamanlarda yaygın olarak kullanılan epoksi malzeme çok şık duruyor.

    noimage

    Gelelim büyük salonlara Minimum 35 metrekareden başlayan salonlardan bahsediyorum. İsteklerinizi daha özgür bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Yine elinizde bulunan salonun büyüklüğüne göre mobilya seçiminizi yapabilirsiniz ama ilk yapmanız gereken şey nasıl bir tarzınız olduğunu belirlemek. Minimalist mi, klasik mi, modern mi, antik mi yoksa bohem tarzında eşya ve yaşantıları mı tercih ediyorsunuz. Tamamıyla sizin kişiliğinizle alakalı bir durum. İnsanların yaşam tarzlarıdır aslında evlerine yansıyan. Yani bir evin içine girdiğimizde aslında o kişi hakkında birçok fikir edinebiliriz. Ben fazla eşyayı tercih etmememe rağmen, salonda ihtişamını gösterecek büyüklükte koltuklar tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Koltuk kumaş seçimleri de çok önemli. Bunun için de pek çok seçeneğe sahipsiniz. Sadece her koltuk modeline her kumaş tipi gitmez. Aldığınız veya yaptırdığınız yerde sizi bu konuda yönlendireceklerini umut ediyorum. Kumaşın zarafetini ve derinin asaletini birleştiren Sertex'i önerebilirim size. Kendi sayfasından da kumaş desenlerinin çeşitleri hakkında fikir edinebilirsiniz.


    noimage

    Eğer önce mobilyanızı beğendiyseniz ona uyumlu duvar kağıtlarını kullanın. Daha önce de belirttiğim gibi, renklerin ve desenlerin birbirine girmemesine özen gösterin. Bunlar gözünüzü yormayacak detaylardır. Ama 2009 trendlerine baktığımızda renklerin ve desenlerin birbiriyle iç içe olduklarını görüyoruz. Kombin yapmaktan korkulmuyor. Tamamen sizin zevkinize kalmış olasılıklar. Sadelik istiyorsanız desenleri karıştırmayın, yok ben yenilikçi ve özgür bir ruha sahibim derseniz, her şeyi iç içe rahatlıkla kullanabilirsiniz derim. Ama bunu yaparken yine de bilirkişilere başvurun derim. Tarihi desenler sevenler için Lot, 1873′ten bu yana XVIII., XIX., XX. yüzyıllara ait 1800 desen ve David Easton, Tom Dixon, Pierro Fornesetti gibi ünlü tasarımcıların çalışmalarını bünyesinde toplamış. Mozaik, kürk, traverten, ipek gibi silme boncuklar, pırıl pırıl hasırlar, süetler gibi birçok seçeneği koleksiyonunda bulunduruyor. Hem kumaş hem de duvar kağıdında size yardımcı olacak diğer bir isim de Persan Homa Studio. Hometex iç dekerasyon ürünleri de aradığınız şeyleri bulmanıza yardımcı olabilir. Bence bir göz atmakta fayda var.

    noimage

    Halı ve perdelerinizin uyumunu yine göz ardı etmeyin. Astragan, Kidassia keçisi kürk halılar ve deri halılar şu anda oldukça revaçta. Salonda rahatlıkla dekoratif eşyalar da kullanabilirsiniz. Bunun için Mudo Concept'i önerebilirim. Büyük bir duvar ünitesi de mobilyanızı tamamlayan bir parça olacaktır. Evinizi dekore ederken biraz dolaşmanızı, internetten yararlanmanızı ve bu konuda deneyimli kişilerden fikir almanızı tavsiye ederim.

    Her ne yaparsanız yapın içinde yaşamaktan zevk alacağınız mekanlar yaratmayı unutmayın.
    Hayatı stilinize göre yaşayın
#14.05.2009 10:56 0 0 0