Çok eski zamanlardan beri kuşkonmaz yüksek derecede afrodizyak bir gıda olarak biliniyor. Hatta antik Yunanda sırf bu yüzden az tüketilmesi önerilirmiş. Ancak sizin romantik akşamınız için rafine ve hafif bir yemek olacaktır. Yanında bir kadeh de beyaz şarap içtiniz mi, her zamankinden daha aşık hissedeceksiniz kendinizi. İnanın bana!

Malzemeler
400 gr konserve kuşkonmaz
2 Adet yumurta (sarıları beyazlarından ayrılmış)
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı kapari
1 adet limon suyu
Tuz
Kırmızı biber


Yapılışı :


Bir kabın içinde yumurta sarılarını, limon suyu, kapari, z.yağı ve kırmızı biber ile iyice karıştırın.
Diğer tarafta başka bir kabın içerisinde yumurta aklarını el mikseri ile katılaşana kadar çırpın.
Daha önce hazırladığınız karışımı yavaş yavaş sertleşen yumurta aklarına (karıştırarak) ekleyin.
Servis tabağına yerleştirdiğiniz kuşkonmazların üzerine hazırladığınız kremayı gezdirin.
Limon dilimleri ve maydonoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

NOT: Unutmayın kuşkonmaz el ile yenir.

AFİYET OLSUN

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 294
favori
like
share