Fırında Gevrek Tavuk tarifi - Fırında Gevrek Tavuk yapilisi - Fırında Gevrek Tavuk nasil yapilir

Malzemeler
• 4 adet tavuk göğsü
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• Tuz, karabiber
• 1 çorba kaşığı kekik
• 1 adet soğan
• Yarım su bardağı taze ekmek içi

Tarif

Tavuk etlerini yağlanmış fırın tepsisine koyun.

Bir kapta 1 çorba kaşığı sıvıyağı, 1 çorba kaşığı limon suyunu, karabiberi, tuz, 1 çorba kaşığı kekiği ve rendelenmiş soğanı iyice karıştırın.

Bu karışımı tepsideki tavukların üzerine döktükten sonra ufalanmış ekmek içlerini tavuk etlerinin üzerine serpin. Ekmek içlerinin düşmemesi içim el yardımı ile tavukların üzerine yayın.

Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırına tepsiyi yerleştirin. Yaklaşık 1 saat pişirdikten sonra sıcak olarak da servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 376
favori
like
share