KTÜ Haberleri

Son güncelleme: 03.08.2009 13:17
  • KTÜ den Haberler - KTÜ den Güncel Haberler - KTÜ den Duyurular - KTÜ Hakkında Haberler
    KTÜ'de yangın korkuttu

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Talha Ustasüleyman'ın odasında yangın çıktı.

    noimage

    Alınan bilgiye göre, KTÜ Kanuni Kampusü'ndeki fakültenin 4. katında yer alan Talha Ustasüleyman'ın odasında, kendisinin olmadığı sırada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
    Dumanların koridoru kaplaması üzerine yangını fark eden görevliler, itfaiyeye haber verdi.
    Trabzon Belediyesi itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangın sonucu oda kullanılamaz hale geldi. İtfaiye yetkilileri, yangının ilk belirlemelere göre elektrik kontağından kaynaklandığını, araştırmanın sürdürüldüğünü belirtti.
#14.05.2009 16:36 0 0 0
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'nin Bahar Şenliği'ne ünlüler yağmuru.

    noimage

    Trabzon'a yıldızlar yağacak


    Özen, şehir ile üniversite bütünleşmesini en iyi şekilde ortaya koyabilecek bir karara imza attı.


    noimage
    noimage

    KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen şehir ile üniversite bütünleşmesini en iyi şekilde ortaya koyabilecek bir karara imza attı.

    Özen üniversitenin 54.kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında "18'24 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan bahar şenliklerini Trabzon halkının ücretsiz izleyebileceğini belirterek "Şenlikler Trabzon halkına açık olacak. Herkes ücretsiz olarak gelip izleyebilecek İnşallah şehir KTÜ buluşmasının en güzel, en yakışır örneğini şenlikler yansıtacak. Şenliklerimize bütün Trabzon halkı davetlidir" dedi.

    Etkinlikler ve şenliğin açılış töreni ise 20 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'de olacak. Şenliklerde ünlüler geçidi.
    Konser Programı Aşşağıdaki Gibi
    18-24 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan şenliklerde ünlü sanatçılarda yer alacak.
    Bahar şenliğinin ilk gününde saat 21.00 NEV konseri olacak.

    19 Mayıs saat 21.00'de Funda Arar, konseri,

    20 Mayıs saat 21.30 Rafet El Roman konseri,

    21 Mayıs saat 21.00 Musa Eroğlu konseri

    22 Mayıs saat 21.00 Gece Yolcuları konseri,

    23 Mayıs saat 21 .00 Gökçe Konseri

    24 Mayıs saat 21.00 Kenan Doğulu konseri izlenilecek.


    Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan şenliğe Musa Eroğlu ilk kez, Kenan Doğulu ise 3'üncü kez katılıyor.

    Her yıl geleneksel olarak yapılan ve büyük coşkuyla kutlanan KTÜ Bahar Şenliği bu yıl dopdolu bir programla start alıyor. 18 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan şenliğin ilk konuğu Nev olacak. Ünlülerin konser tarihleri şöyle belirlendi:

    Çeşitli gösterilerin yanı sıra KTÜ Kolbastı Ekibinin de gösteriler yapacağı Bahar Şenliği Kenan Doğulu'nun muhteşem konseri ve havai fişek gösterileriyle son bulacak.

    Bu yılki programın oldukça dolu olduğunu ve ünlü sanatçıların ardı ardına konserler

    vereceğini öğrenen öğrenciler şimdiden şenliği dört gözle beklemeye başladı. Özellikle Funda Arar, Kenan Doğulu, Rafet El Roman ve Musa Eroğlu isimlerinin doğru tespitler olduğunu ifade eden öğrenciler, " Desenize, bu yıl müziğe ve eğlenceye doyacağız" diye konuştular.
#17.05.2009 10:24 0 0 0
  • Ktü Bahar Şenliklerine Kolbastı Damgasını Vuracak
    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'nin Bahar Şenliği'ne ünlüler yağmuru.Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan şenliğe Musa Eroğlu ilk kez, Kenan Doğulu ise 3'üncü kez katılıyor.

    Her yıl geleneksel olarak yapılan ve büyük coşkuyla kutlanan KTÜ Bahar Şenliği bu yıl dopdolu bir programla start alıyor. 18 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan şenliğin ilk konuğu Nev olacak. Ünlülerin konser tarihleri şöyle belirlendi:

    Çeşitli gösterilerin yanı sıra KTÜ Kolbastı Ekibinin de gösteriler yapacağı Bahar Şenliği Kenan Doğulu'nun muhteşem konseri ve havai fişek gösterileriyle son bulacak.

    Bu yılki programın oldukça dolu olduğunu ve ünlü sanatçıların ardı ardına konserler

    vereceğini öğrenen öğrenciler şimdiden şenliği dört gözle beklemeye başladı. Özellikle Funda Arar, Kenan Doğulu, Rafet El Roman ve Musa Eroğlu isimlerinin doğru tespitler olduğunu ifade eden öğrenciler, "Desenize, bu yıl müziğe ve eğlenceye doyacağız" diye konuştular.

    KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, yaptığı açıklamada "Şenliklerimiz bir hafta sürecek. Ve tüm etkinlikler ve konserler ücretsiz olacak. Yalnızca öğrenciler değil tüm Trabzonlular'ı konserlere bekliyoruz. Şenlikler süresince hiçbir olumsuz ve tatsız olayın yaşanmaması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Umuyoruz herhangi bir tatsızlık ve taşkınlık yaşanmaz.



    Bunun için gerek Emniyet ile gerek Jandarma ile gerekli görüşmeleri yaptık. Her türlü önlemi aldık. Alay Komutanımız ve Emniyet Müdürümüz de gerekli hassasiyeti gösterdi. Vatandaşlarımıza şunu iletmek istiyoruz. Kartsız araçlar üniversite içine alınmayacak. Bunun için vatandaşlarımızın da başka araçlarla gelmeleri veya araçlarını üniversite dışında bırakmaları gerekiyor. Alana girişte de güvenlik görevlileri gerekli aramaları yapacak. Ayrıca şenlik alanına 12 adet gece görüşlü güvenlik kamerası yerleştirdik.



    Biz bu festivalin şenlik havasında geçmesi için gereken çabayı gösteriyoruz. Festivalimiz tüm halka açıktır. Şehirden gelecek olan vatandaşlarımız da bizlere yardımcı olmalıdırlar. Çok güzel konserlerimiz var. Yalnızca öğrenciler değil, tüm Trabzon'u üniversitemize bekliyoruz" diye konuştu.
#19.05.2009 19:51 0 0 0
  • KTÜ'de ülkemizin EN'leri ödülTöreniKTÜ'de ülkemizin EN'leri ödülü

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İşletme ve Ekonomi Kulübü'nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği ''Ülkemizdeki EN'ler'' ödül töreni yapıldı.

    KTÜ Kanuni alanında gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Okan Karacan'ın yaptığı törene öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

    noimage

    Üniversite öğrencileri arasında yapılan ankete göre ödüle layık görülen kurum, kişi ve programlar şöyle: ''En beğenilen gazete Milliyet, En beğenilen dergi Aktüel, En beğenilen radyo Alem FM, En beğenilen spor programı TRT Stadyum, En beğenilen pop müzik şarkıcısı Funda Arar, En beğenilen pop müzik grubu Gece Yolcuları, En beğenilen bayan sanatçı Şevval Sam, En beğenilen yazar İclal Aydın.''
    Törende ödülleri, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, KTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Baydar, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Osman Çakmak ile İşletme ve Ekonomi Kulübü üyesi öğrenciler verdi.
    KTÜ Modern Dans Topluluğu ile Stres Dans Grubu'nun da bir gösteri sunduğu tören, Funda Arar'ın konseri ile sona erdi.
#20.05.2009 08:46 0 0 0
  • KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü 1. Mezunlar buluşması görülmeye değerdi
    noimage

    KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü 1. Mezunlar buluşması görülmeye değerdi

    noimage

    KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü mezunlar buluşması Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde gerçekleştirildi.

    noimage

    Kuruluşunun 40. Yılında gerçekleştirilen Elektrik-Elektronik Mühendisliği 1. Buluşmasının ilk bölümü Halis Duman Anfisi'nde gerçekleştirildi.

    İlk mezunlarını 1975 yılında vermeye başlayan Elektrik-Elektronik Bölümü'nün mezunlar buluşmasında açılış konuşmasını bölüm başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı ALTAŞ yaptı.

    noimage

    KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın, organizasyonun önemine değinerek, mezunların kurum kültürü ve bu kültürün yaşaması açısından çok önemli olduğunu belirtti. Aydın, Biz bir aileyiz.
    Son dönemlerde dünyada çok hızlı bir değişim yaşıyoruz. Sizler bu değişimin artısısınız. KTÜnün kuruluşundan bugüne elektrik-elektronik bölümü örnek bir bölüm olmuştur. Bu birliktelik umarım bundan sonra da aynı şekilde devam eder. Bu birlikteliğin öğrenci çalışmalarına da olumlu olarak yansımasını umuyorum dedi.
#24.05.2009 10:07 0 0 0
  • Trabzon ile ilgili şok bir iddia noimage
    Trabzon ile ilgili şok bir iddia
    25 Mayıs 2009

    KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bektaş, Trabzon ile ilgili şok bir iddiada bulundu.
    Doğu Karadeniz bölgesi için yeni deprem risk haritası hazırlayan ve bu yönde geniş araştırmalar yapan KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bektaş, 46 yıllık gerçeği şu sözlerle açıkladı: '1947 ile 1963 yılları arasında Trabzon 2. deprem kuşağındaydı. Ama nasıl olmuşsa o günkü bakanlar kurulu kararıyla Trabzon, deprem bölgesi kuşağından çıkarılmıştır. Bu karara şaşırmamak mümkün değil. Deprem bölgesi kuşağına alınan bir bölgenin daha sonra bakanlar kurulu kararıyla deprem bölgesi dışına alınması sanırım dünya tarihinde bir ilktir.'
    Karadeniz Gazetesi'nin haberine göre, Trabzon'un yetiştirdiği ender bilim adamlarından, yaptığı çalışma ve araştırmalarla bütün dikkatleri üzerine çeken Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz bölgesinin deprem bölgesi kuşağının hangi yerinde olduğuna dair gündeme bomba gibi düşecek bir araştırma yaptı.

    Doğu Karadeniz için yeni deprem riski haritası hazırlayan Bektaş, Trabzon'un 2. derecede deprem bölgesi kuşağında olduğunu fakat bundan 46 yıl önce bakanlar kurulu kararıyla deprem bölgesi kuşağından çıkarıldığını açıkladı.

    Prof. Dr. Bektaş, 'Şaşırmamak mümkün değil. Bakanlar kurulu deprem bölgesi kuşağında olan bir bölgeyi nasıl deprem bölgesi kuşağı dışına çıkarır? Dünyada bunun eşi benzeri yoktur. Deprem bölgesi kuşağında olmayan bir yerin deprem kuşağına alınması olur; ama deprem bölgesi kuşağında olan bir bölgenin deprem bölgesi kuşağı dışına çıkarılmasının hiçbir bilimsel yönü olamaz. Trabzon'un 2. derece deprem bölgesinde yer aldığı 1947-1963 yılları arasındaki Deprem Bölgeleri Haritaları, Doğu Karadeniz bölgesinin depremselliğini bugünkü haritaya göre daha doğru yansıtmaktadır' dedi.

    İşte Bektaş'ın açıklamaları:

    1947-1952 YILI HARİTALARI
    DAHA DOĞRU DAHA GERÇEKÇİ
    Deprem zararlarının en aza indirilmesinde, güvenilir yerleşim alanları oluşturulmasında, baraj, tünel, köprü, viyadük gibi yapıların statik ve dinamik hesaplarında referans olarak alınan deprem haritalarının doğruluğu önemli rol oynar. Ancak gerek deprem gerekse deprem riski haritaları tahmine dayalı olduğundan beklenmeyen deprem ve bunun sonuçlarından doğacak olan zararların sorumluluğu kişi ve kurumları bağlamaz. Bu sorumluluk doğrudan bakanlar kuruluna aittir. Bu nedenle sürekli olarak yeni verilerle değiştirilen deprem haritaları (1940, 1950, 1960, 1970 ve 1999 yılları) bakanlar kurulu tarafından onaylanan resmi belgelerdir. Bugün kullanılan deprem bölgeleri haritasının yetersizliği 10 yıldan beri tartışılan bir konu olmasına rağmen beklenen yeni harita henüz hazırlanamamıştır. Bu açıdan değerlendirildiğinde 1947 ve 1952 yıllarında yayınlanan Yersarsıntısı Bölgeleri Haritası ve Türkiye Deprem Bölgelerinin Tektonik Durumunu Gösterir Haritanın, Doğu Karadeniz bölgesinin aktif faylarını (deprem üreten faylar) ve deprem potansiyelini bugünkü haritadan çok daha doğru şekilde yansıttığı bir gerçektir.

    BAKANLAR KURULU NEDEN
    ÇIKARDI ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL!
    Ancak 1963 yılında İmar İskan, Bayındırlık, İçişleri, Milli Eğitim ve Tarım bakanlıklarından oluşturulan bir komisyon 1948 yılında yayınlanmış olan Deprem Bölgeleri Haritasının daha çok yabancı yayınlardan hazırlandığı, eksik bilgiler içerdiği gerekçesiyle, 2. derece deprem bölgesinde yer alan Trabzon ilinin deprem bölgesi dışında bırakılması kararını almıştır. Buna bağlı olarak da 5.4.1963 gün ve 6/1613 sayılı bakanlar kurulu kararıyla Trabzon deprem bölgesi dışına çıkarılmıştır.

    Deprem bölgesi kuşağında olan bir bölgenin deprem bölgesi kuşağı dışına, üstelik bakanlar kurulu kararıyla çıkarılması sanırım yeryüzünde bir ilktir. Şaşırmamak mümkün değil.

    1963 yılında yürürlüğe giren yeni haritanın hazırlanmasında üniversitelerin görüşleri de alındığı belirtilmesine karşın aynı yıllarda İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yayımlanan Türkiye ve Civarının Deprem Katoloğu'nda Doğu Karadeniz sahili, 1950-1964 yılları arasında aletsel olarak belirlenen depremlere göre orta şiddette deprem bölgesi olarak gösterilmiştir.

    1997 yılında Kandilli Rasathanesi'nin de katıldığı uluslararası bir çalışma sonucunda ortaya çıkan ve resmi olmayan Türkiye Deprem Bölgesi Haritası'nda Doğu Karadeniz sahili 2. derece deprem bölgesinde kalır. Bütün bu gelişmeler sonucunda topluma ve çevresine karşı sorumlu üniversite ve öğretim üyesi anlayışı doğrultusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla tarihsel ve güncel depremlerin yanı sıra yabancı yayınlardan da yararlanarak hazırlamış olduğumuz ve resmi olmayan Doğu Karadeniz Bölgesi Deprem Kuşakları ve Hasar Türleri Haritası'nı ve açıklamasını da ekte sunuyorum.

    Deprem risk haritasının açıklaması

    En son bakanlar kurulu tarafından kabul edilen ve 1996 yılından bu yana kullanılan 1/ 1800.000 ölçekli Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, Doğu Karadeniz bölgesinin gerçek deprem potansiyelini yansıtmayan ulusal bir çalışmanın ürünüdür.

    Uluslararası yayınlardan yararlanarak tarafımızdan hazırlanan ekte sunduğumuz Doğu Karadeniz Bölgesi Deprem Kuşakları ve Hasar Türleri Haritası'nın özellikleri aşağıda sıralanmıştır:

    1- Sunulan yeni harita büyük ölçekte olup 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin de içerisinde yer aldığı uluslararası bir çalışmadan (Global Seismic Hazard Map) yararlanılmıştır.

    2- Harita son yüzyıllık deprem aktivitelerinin yanı sıra tarihsel depremler ve bölgenin tektonik özellikleri dikkate alınarak hazırlanmıştır.

    3-Son yüz yıllık deprem kayıtlarına göre, sunulan yeni haritada önem sırasına göre, Kuzey Anadolu Fayı (KAF), Doğu Karadeniz sahili ve Karadeniz üç ayrı deprem kaynağı olarak alınmıştır (probabilistik harita). Oysa bugün kullanılan harita sadece en büyük deprem kaynağı olan KAF'ı deprem kaynağı olarak almıştır (deterministik harita).

    4-Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünün 2008 yılı ve 10337 sayılı genelgesinde belirttiği gibi, bir ilin veya bölgenin deprem zararlarını en aza indirmek için:
    A) Gerçek deprem potansiyelinin, aktif fayların ve tarihsel depremlerin doğru bir şekilde bilinmesi.
    B) Nüfusun ve sanayi yatırımlarının deprem riski ile doğru orantılı olduğu gerçeğinin bilinmesi ve değerlendirilmesi gerekmektedir.
    Bu açıdan bakıldığında Karadeniz sahil kesiminin deprem riskinin iç kesimlere oranla daha yüksek olduğu sonucu ortaya çıkar.

    5-Yukarıdaki bakanlık genelgesine göre, sunmuş olduğumuz yeni probabilistik harita genelgedeki Format 3 ve Format 4 tipine uygun hazırlanan Jeolojik ve Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporlarına kaynak olacak niteliktedir.

    6-Trabzon ilinde 1390, 1890, 1891, 1902, 1924, 1937 yıllarında oluşan M 5-5.5 orta büyüklükteki tarihsel depremler (Türkiye Depremleri İzahlı Kataloğu. 1952.T.C. Bayındırlık Bakanlığı Yayını seri 6. Sayı, 36 . ve Türkiye ve Civarının Deprem Kataloğu 1967 İTÜ Yayını ) Karadeniz'in ve sahil kesiminin deprem kaynağı olduğunun bir kanıtıdır.

    7-Sunulan haritada üç ayrı deprem kuşağında olabilecek en büyük deprem, en büyük yer sarsıntısı ve bunların çeşitli bina tiplerinde oluşturabileceği hasar türleri verilmiştir.

    8-Haritada Karadeniz sahili için olasılı en büyük deprem büyüklüğü M 6-6.5, yer sarsıntısı (ivme) 02-03g olarak öngörülmüştür. Oysa bugün kullanılan haritada bu değerler 0.1-.0.2g olarak verilmiştir.
#25.05.2009 11:19 0 0 0
  • noimage
    KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencilerinden oluşan grup, çeşitli nedenlerle haklarında soruşturma açıldığı iddiasıyla sahneledikleri tiyatro gösterisiyle, üniversite yönetimini protesto etti.

    Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen ''KTÜ Öğrenci Kolektifi'' üyesi bir grup üniversite öğrencisi, çeşitli pankart ve dövizler açıp bir süre alkış tuttu.

    Üniversite salonlarının kendilerine kapalı olması yüzünden yaptıkları oturma eylemi, skeçler, yürüyüşler ve basın açıklaması nedeniyle üniversite yönetiminin haklarında soruşturma açtığını iddia eden öğrenciler, bu duruma tiyatro gösterisiyle tepki gösterdi. Öğrencilerin gösterilerde Rektör İbrahim Özen'i, Ti'ye alması dikkat çekti.

    Grup adına yapılan basın açıklamasını okuyan Zübeyde Makar, KTÜ yönetiminin, 2 ayda 30'dan fazla öğrenciye 70'ten fazla soruşturma açtığını savunarak, "Bu soruşturmaların sonlandırılması, öğrencilere verilen cezaların geri alınması ve üniversite yönetimi hakkında soruşturma açılmasını istiyoruz. Ne yürütülen onca soruşturma ne de verilen cezalar üniversiteli olmamıza asla engel olamayacak. Çünkü soruşturulan tek tek üniversiteliler değil, soruşturulan topyekun bir üniversitenin fikridir. Sanata, bilime, demokrasiye düşman bu yönetim anlayışı KTÜ'nün tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır" dedi.

    Eğitim Sen Trabzon Şubesi Örgütlenme Sekreteri Salih Akın da öğrencilere destek vererek, KTÜ Yönetimi'ni eleştirdi.

    Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

    Öte yandan KTÜ Öğrenci Kolektifi, soruşturmalarla ilgili görüntü ve videolardan oluşan bir belgesel hazırlayarak basına dağıttı.
#25.05.2009 21:12 0 0 0
  • noimage

    "KTÜ'ye destek verilmiyor"


    (KASİYAD) Başkanı Temel Korkmaz, KTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin tanıtımına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.



    Karadeniz Sanayici İş Adamları İlim Adamları ve Yöneticiler Derneği (KASİYAD) Başkanı Temel Korkmaz, KTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin tanıtımına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Korkmaz, bilgi ve teknolojinin önemine dikkat çekerek teknoloji yatırımlarının KTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.
    Ekonomik krizin Türkiye'yi teğet geçmediğini tam aksine tam 12'den vurduğunu kaydeden Korkmaz Krizin teğet geçmediğine inananlar olarak, bu durum karşısında üzerimize düşeni yapmak adına, elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince bir şeyler yapmak için bir çalışma içine girdik. Özellikle bilgi çağının yaşandığı günümüzde, bilgiye ve teknolojiye çok önem vermemiz gerektiği kanaatindeyiz. Başta bilgisayar yazılımı olmak üzere iletişim yatırımlarının daha çok öne alınması gerekir. Bunun için ilimizde kuruluşu tamamlanmak üzere olan, Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin, teknoloji ve iletişim yatırımları için çok önemli bir açığı gidereceği kanaatini taşıyorum. Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin gerek ilimizde, gerek ülkemizde tanıtılması çalışmalarına desteğini artırarak sürdürmelidir dedi.
    Dünyanın bugün geldiği noktada Türkiye gibi gelişmekte olan, yolunu tam olarak belirleyememiş ülkelerde bilişim ve yazılım kadrolarına sahip çıkabilmek mümkün olmamaktadır diyen Korkmaz Bu sektörler ağırlıklı olarak Ar-Ge, proje, daha anlaşılır bir dille; teknolojiyi ortaya çıkarma ya da geliştirme süreçlerine dahil olmadıkça kendilerini de ülkemizi de daha ileri taşıyamazlar. Fakat herkesin bileceği gibi bir geliştirme projesini 3-4 yıl finanse etmek özellikle ülkemiz şartlarında hiç de kolay değildir. Bilişim sektörü gelişebilmek için daha cesur müdahalelere muhtaç durumdadır. Bilgisayar ve elektrik elektronik mühendislerimizi sadece kablo çekme işlerinde kullanmamak adına yapılması gereken hamle, bu ülke firmalarının projelerinin korkusuzca desteklenmesi ve sahip çıkılmasıdır. Donanım sektöründe maalesef, tüm dünya gibi ülkemiz de Çin hegemonyasına teslim olmuştur. Oysa bilgisayar ve elektronik her türlü cihazın en önemli ham maddelerinden olan 'bor' ülkemizde kolaylıkla işlenebilir olmalıydı. Bu konuda ki derdimiz; sesimizi duyuramamaktır. Coğrafi olarak dar bir yerleşime sahip Bölgemizde pahada yüksek hacimde küçük ürünlerin üretimini ancak 'bor' ve mamullerini etkin kullanarak sağlayabiliriz. Bu sektörde maddeye katma değer kazandırmanın tek yolu hammaddeyi sınırlarımız içerisinde işlemekten geçer diye konuştu.
#02.08.2009 13:31 0 0 0
  • sağolasın paylaşimlarin için abi
#03.08.2009 13:17 0 0 0