Geline Güzellik önerileri

Son güncelleme: 19.05.2009 22:17
  • Gelin güzellik önerileri - Güzellik taktikleri - Gelin makyaj önerileri

    Evet, ilkbahar geldi, çiçekler bile tomurcuklandı, yaza pek bir şey kalmadı..Düğünler başlıyorrr nacizane olarak yeni evlenenlere , gelinlere küçük bir kaç tavsiyelerimiz var.

    1) Suya dayanıklı makyaj...
    Rimelinizin suya dayanıklı olduğundan kesinlikle emin olunuz, mutlaka alırken sorunuz, böylece hem makyajınız daha mükemmel olacak ve bozulmayacaktır , ayrıca göz yaşlarına da dayanır. Eğer waterprof rimeller çok ağır duruyor hissi veriyorsa, ilk kat normal rimel, son katı da hafif bir rimelle yapmanızı öneririm.

    güzellik makyaj gelin

    2) Buğday ve beyaz tenliler...
    Açık tenli bir gelin iseniz, elmacık kemiklerine beyaz bir gölge, daha koyu tenli gelinseniz, yeni şeftali veya vanilya tonlarında gölgeler size daha yakışacak, güzel gösterecektir. Ayrıca şekil verirken, gözlerinize kontür de yapabilirsiniz, ancak yoğun renklerden kaçınmalısınız.

    3) Kaşlar için gölge...
    Saçınızın renk tonuna uyan bir tonda, göz kalemi kullanabilir veya farla kaşlarınızı daha da öne çıkartabilirsiniz. Bu arada, gözlerinizin kızarmasını veya yorgun gözükmesini istemiyorsanız, mutlaka daha önce kullandığınız bir göz damlasını hazır bulundurumayı da ihmal etmeyin, en iyisi not alın..

    4) Güzel gözüken yanaklar..
    Yanaklardaki bir tutam canlı ton, yüzünüzün belirginleşmesine yarar. Buğday ve açık tenliler, pembe renk tonlarını, koyu tenliler ise, hafif kırmızı tonları kullanabilir.
    Ha bu arada, allığınızı almayı da unutmayın.

    5) Herkesin gözünü kamaştırın...
    Dudaklar için biraz daha parlak renkler kullanın, eğer ten rengi veya kahve tonları kullanmayı düşünüyorsanız, bilinki fotoğraflarda solgun durabilir ve özellikle beyaz giydiğinizi de göz önünde bulundurursanız, ruj üstü parlatıcı kullamanız sizi ışıl ışıl yapacaktır. Doğal tonları seviyorsanız, pembe tonlarda bir renk, en iyiside alışık olduğunuz tonları temel olarak kullanın ve daha açık pembe tonlarında bir renkle tamamlayın.

    Dudaklarınız için birçok rengi karıştırsanız da makyajınızı tazelemek için yanınızda en az bir ruj bulundurun.

    6) Dekolte ve ten rengini yayın.
    Ten renginizin doğal görünmesini ve yayılmasını istiyorsanız, göğüste ve boynunda, bronzlaştırıcı pudra kullanın böylece teniniz ışıldayacaktır, ve böylece yüz renginiz de çok farklı gözükmeyecektir. Dikkat; aman, dekoltenizde fondoten kullanmayın, gelinliğinizin leke olmasını istemezsiniz.

    7) Göz çevresi ve kameralar...
    Koyu gri, lacivert ve bordo göz kalemi için en ideal renklerdir. Özellikle düğününüz açıkhavada, kır düğünü veya gündüzse. Göz çevreniz içinde, makyajınızı iyice yedirin ve karıştırdığınızdan emin olun, eğer kameraların, makyaj çizgilerinizi yakalamasını istemiyorsanız bunları dikkate alın.

    8) Şemsiye kullanın :-)
    Özellikle dış mekanda evlenecekseniz, 30no. korumalı nemlendirici kullanın. Sandığınızdan daha çok güneşe maruz kalıyor olabilirsiniz ki o zaman da fotğraflarda pespembecik çıkabilirsiniz.

    9) Ufak tefek, güzellik taktikleri, tüyolar ;-)
    Dişlerinizi gerçek bakıma alın. En yumuşak dudaklara sahip olsanız da, dişleriniz sarımtırak ise, gülümsemek yada gülmek sıkıntı olabilir. Düğününüzden önce, dişlerinize genel bir tedavi yaptırın, yada iyi bir eczaneden, kaliteli, diş beyazlatma tozu edinin.

    Saçlarınızı bakıma alın. Düğününüzden önceki hafta saçınıza bir gün ayırın ve profesyonel bir masaj yaptırın. Bu mesaj hem kendinizi iyi hissettirir hem de saç köklerinizi canlandır. Masajın devamında da derin nemlendirici uygulaması uygulayın.

    Güneşe çıkın. Makyajınız yapılırken, en iyi ışık doğal ışıktır. Makyajınızı pencerenin önünde yaptırın yada doğal ışık, güneş yoksa, kesinlikle parlak bir ışıkta, mesela halojen lambalar bulun,kullanın.
    10) İstenmeyen olasılıklar...

    Düğününüzden önceki gün yüzünüzde bir kızarıklık veya sivilce belirirse ellerinizi yüzünüzden uzak tutun, sivilceler dokunulmadıklarında daha çabuk geçerler. Eğer sivilce büyüyorsa bir cildiyeciye danışıp kortizon iğnesi uygulamasını isteyebilirsiniz böylece sivilce anında küçülücektir.
#14.05.2009 23:31 0 0 0
  • ben daha hangi renk makyaj yapacagima karar weremedimm
#18.05.2009 23:10 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#19.05.2009 22:17 0 0 0