Malzemeler:

125 gr. tereyağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya
1,5 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
1 çay kaşığı karbonat

Üstü için 1/2 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı

1- Oda sıcaklığında olan tereyağını mikserler 1-2 dakika çırpın.
2- Yağa 1/2 su bardağı toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. iyice karışmasını sağlayın. Un, vanilya, karbonat ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Kulak memesindde bir hamur elde etmelisiniz. Eğer yumşak geliyorsa biraz un ilave edebilirsiniz.
3- Bir kabın içine 1/2 su bardağı toz şekeri boşaltın. Hamurdan parçalar alın yuvarlak yapıp iki tarafıda şekere bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşenee kadar pişirin. Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 317
favori
like
share