Resimlerle makarna böreğinin yapılışı

Son güncelleme: 15.05.2009 01:25
  • noimage


    MALZEMELER ;

    500 gr. ( 1 paket ) fırın makarna
    1,5 litre kaynar su
    1 adet et bulyon
    1 tatlı kaşığı tuz
    500 gr yoğurt
    2 adet yumurta
    ½ çay bardağı sıvı yağ
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    100 gr.tereyağ ( küp küp kesilmiş )
    200 gr rendelenmiş kaşar peyniri

    noimage

    1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz.
    noimage


    Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz.
    Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir.
    Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz.Buradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi.
    noimage

    Sıra geldi harcımıza ;

    500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz.
    noimage

    Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz.

    noimage

    Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz.
    noimage



    Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz.
    noimage


    Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

    noimage

    Dikkat edilmesi gereken hususlar:

    Fırın makarna alırken " Bugati " diye nitelendirilen orta kalınlıkta makarna almaya özen gösteriniz.Kalın fırın makarna , haşlanıp harç ile fırınlanınca gereğinden fazla hamurumsu bir yemek olur.
    Et bulyon muhakkak kullanınız.Hazırda varsa et suyu da kullanabilirsiniz.
    Makarna suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.Gerekirse ocağın altını kısabilirsiniz. Alışılageldiği gibi , makarnanın suyunu süzmeyiniz ve kati suretle yapışmasın diye soğuk su ile çalkalamayınız.
    Harcı makarnanın üzerine dökmek için , makarnanın soğumasını beklemeyiniz.Makarna haşlanırken harcı hazırlarsanız , hemen makarna ile karıştırabilir ; hem işlemi hızlandırmış hem de zaman kazanmış olursunuz.
    Servis önerisi:

    Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip , ana yemek olarak veya et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz.

    Afiyetler olsun..
#15.05.2009 01:25 0 0 0