Kremalı Cornfleksli Tavuk tarifi - Kremalı Cornfleksli Tavuk yapilisi

Malzemeler:

(4 Kişi İçin)

500 g tavuk göğsü
2 su bardağı cornfleks (Mısır gevreği)
2 adet orta boy patates
200 ml sıvı krema (1 kutu)
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı soya sosu (Ben Kühne marka kullandım)
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:


1. Tavuk göğsünü yaklaşık 2 cm’lik kareler halinde doğrayın; patatesleri de minik küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ezin. Bir kasede tavuk eti, patates, sarımsak ve soya sosunu harmanlayın. 1-2 saat ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin. (Ben sabah hazırlıyorum, akşam işten gelince pişiriyorum. Vaktiniz yoksa malzemeleri hazırlarken ve kremayı çırparken sosta bekletebilirsiniz.)



2. Fırın kabınıza veya borcama cornfleksleri koyun, üzerine tavuklu karışımı yayın. (Kabı yağlamanıza gerek yok.)

(Cornfleksler altta olacak, üzerine tavuklu karışım konulacak ve birbiriyle karıştırılmayacaklar.)



3. Kremayı mikserle veya çırpma teliyle katılaşana kadar çırpın ve tavukların üzerine yayarak dökün.

4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. (Patatesler pişmiş olacak.)

5. Kızaran yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve erimesi için 5 dakika daha fırında tutun.

6. Pilavın yanında servis yapabilirsiniz.

Not: Bu yemeği yaparken tavuk, patates, mısır gevreği, sarımsak ve soya sosu miktarını rahatlıkla arttırabilirsiniz. Kalorili olmaması bakımından 1 kutu krema kullanmanızı öneririm. Eğer yemeğin miktarını 2 katından fazla arttıracaksanız, bu sefer kremayı da 2 kutu kullanın.)

Afiyet olsun…

ALINTIDIR

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 880
favori
like
share