Kayısılı Çörekler

Son güncelleme: 16.05.2009 14:47
  • Kayısılı Çörekler - Kayısılı Çörekler Tarifi

    noimage

    açıklama & notlar

    Malzemeler 8 adet çörek içindir.

    Ekmeğin pişip pişmediğini anlamak için, pişme süresinin sonunda üstüne parmaklarınızla hafifçe vurun. İçi boş gibi bir ses geliyorsa ekmek pişti demektir.

    içindekiler

    250 ml süt
    1 tutam tuz
    2-3 çorba kaşığı portakal marmeladı
    500 gr un
    1 küp yaş maya (42 gr)
    2 çorba kaşığı tozşeker
    100 gr margarin
    200 gr kuru kayısı
    2-3 çorba kaşığı kıyılmış şam fıstığı

    hazırlanışı

    Sütü ısıtıp marmeladı ilave edin. Unu büyük bir kaba alıp ortasına bir çukur açın.
    Mayayı çukurun içine ufalayın. Şeker ve tuzu ilave edin. Biraz süt döküp çatalla karıştırın. 15 dakika dinlendirin.
    Ardından unu kenarlardan ortaya doğru alıp hamuru yoğurmaya başlayın. Artan sıcak sütü ve margarini ilave edin. Hamuru en az 10-15 dakika iyice yoğurun.
    Hamurun üzerine un serpip üzerini kapatın. Oda sıcaklağında 15 dakika kadar bekletin.
    Kuru kayısıları doğrayıp hamura yedirin. Hamurdan 30 cm uzunluğunda bir somun şekillendirip ondan 8 eşit parça kesin. Her bir parça hamurdan birer yuvarlak çörek şekillendirin.
    Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın. Çörekleri tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çok az su ve şam fıstığı serpin. Üzerini kapatıp 30 dakika daha dinlendirin.
    Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Çörekleri yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.
#16.05.2009 14:47 0 0 0