1 paket maya
1 kg un
Tuz
1 paket tereyağı
1 baş soğan
2 kaşık yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Püre haline getirilmiş patates
Tuz
hazırlanışı
Ilık suda eritilmiş bir paket maya, un ve tuz ile yumuşak bir hamur elde edin.
Eritilmiş 1 paket tereyağını yanınıza alıp iç malzemesini hazırlamaya koyulun.
Doğranmış soğanı 2 kaşık yağda kavurup, kırmızı biber ile karıştırın ve sos hazırlayın.
Bir gece önceden haşlayıp püre haline getirdiğiniz patatesle soğanlı sosu karıştırın ve kafi miktarda tuz ekleyin.
Hamurdan 4 beze elde edip oklavayla açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerine fırçayla tereyağından sürün.
Yufkayı üçe bölün, böldüğünüz her bir parçayı da rulo şeklinde sarın.
Bu işlemi diğer bezeler için de uygulayıp elde ettiğiniz 12 bezenin her birini 15 cm çapında açın.
İçlerine bir yemek kaşığı patatesli malzemeden koyup önce ortasını sonra da diğer kenarlarını kapatın.
Börekleri yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 200 C fırında pişirin.