Şekerden Kapı Süsü Yapımı

Son güncelleme: 16.05.2009 18:15
  • Şekerden Kapı Süsü Yapımı - Şekerden Kapı Süsü - Kapı Süsü

    noimage

    Jelibolardan yapabileceğiniz şeyleri öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız. Örneğin kapı süsü yapabilirsiniz. Hem çok şirin, hem de masrafsız. Üstelik bu süsleri yapmak çok kolay.

    Kapı süsünü yapabilmek için ihtiyacınız olan şeyler; bir kase üzeri şeker kaplı jelibon şeker, biraz kürdan, kurdele ve kürdanlari üzerine batırmak için uzun bir sünger. Yapılışı ise şöyle:

    noimage

    • İlk olarak süngeri bir çember oluşturacak şekilde katlayın ve ucunu kurdele yardımıyla birleştirin.

    noimage

    • Kürdanları ikiye bölün. Kaç tane kürdan gerektiğinden emin olamazsınız ama çok fazla kürdanı ziyan etmemek için, çok fazla yapmayın. Gerekirse tekrar kırarsınız.

    noimage

    • Jelibonları kürdanların sivri taraflarına geçirin. Kürdanların şekerlerin öbür taraflarınfan çıkmamasına özen gösterin.

    noimage

    • Son olarak ucuna jelibon yerleştirdiğiniz kürdanları süngere takmaya başlayın. Süngerin her tarafı dolduğunda çok güzel bir süsünüz olacak. Bu süsü isterseniz kapınıza asabilirsiniz, isterseniz de evinizde herhngi bir duvara asabilirsiniz. Hatta ortasına fotoğraf ya da resim koyarak çerçeve olarak bile kullanabilirsiniz. Bu süsü nasıl değerlendireceğiniz sizin hayal gücünüze kalmış.
#16.05.2009 18:15 0 0 0