Haşhaşlı Açma Tarifi

Son güncelleme: 16.05.2009 20:43
  • haşhaşlı hamur işleri - haşhaşlı açma nasıl yapılır
    noimage


    haşhaşlı açma

    Gereçler:

    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı süt
    yarım paket yaş maya
    2 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı şeker
    aldığı kadar un

    iç malzemesi
    1 su bardağı çekilmiş haşhaş
    1/2 su bardağı sıvı yağ
    1/2 su bardağı çekilmiş ceviz

    Yapılışı:

    2 tane yumurtanın sarısı hariç bütün sıvı malzemeleri karıştırıyoruz (mayayı eriterek) sonra kulak memesi kıvamında olacak şekilde un ilve edip hamuru oluşturuyoruz

    bu hamuru 30dk. dinlendiriyoruz

    hamuru 8 eşit paçaya ayırıp tek tek kurşun kalem kalınlığında açıyouz

    diğer taraftan haşhaş ve yağı tahin kıvamına getirip cevizi ilave ediyoruz

    açmış olduğumuz humurların arasına haşhaçlı karışımdan tek tek sürüp rulo yapıp kendi etrafında döndürüp üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz
#16.05.2009 20:43 0 0 0