Project IGI 2 Covert Strike - Tam çözüm

Son güncelleme: 10.11.2010 14:36
  • Paniğe gerek yok. İşte oyunun çözümü.
    Mission1:Infiltration
    Karşınızdaki binaya kadar direk ilerleyin ve sağa dönerek G-17 ile güvenlik kamerasını vurarak etkisiz hale getirin.Ağaçların arasından sağa doğru ilerleyerek giriş kapısının karşısına ulaşın.İki sabit bir de devriye gezen nöbetçi var.Alarma basmalarına izin vermeden seri bir şekilde üçünü de MP-5 ile öldürün.(G-17 ileride lazım olacak mermisi bitmesin)Hemen iki kapıyı da açın ve tekrar geri dönerek ağaçların arasına saklanın ve ortalığın sakinleşmesini bekleyin. Üsse girin ve ilerleyip sola dönerek su depolarının bulunduğu alana gelin.Sessizce ilerlemeyi başaramaz ve denemekten bıkarsanız boşuna uğraşmak yerine tüm nöbetçileri öldürmeyi tercih edebilirsiniz.


    Köprünün önünde iki nöbetçi var bu ikisini öldürseniz bile köprü çıkışı çok iyi korunduğu için karşıya köprüden geçmeniz imkansız.Bu yüzden direk ilerlemeye devam edin.(Soldaki su deposunun yanındaki kapısında iki nöbetçinin bulunduğu kulübede el bombaları var isterseniz girip alın. Binaya girmeden önce pencereden görünen güvenlik kamerasını vurun.Binaya girin içeride sadece bir tane nöbetçi var bunuda haklayın.Merdivenlerden yukarı çıkın ve düğmeye basarak köprünün üzerindeki mekanizmayı çalıştırın.Yine merdivenlerden bir üst kata çıkın ve köprü üzerinde hareket eden mekanizmaya atlayarak karşıya geçin. Sola doğru ilerleyerek karşınıza çıkan nöbetçiyi ve hemen ardından güvenlik kamerasını vurun ve büyük kapıyı açarak dışarı çıkın.Aksi takdirde diğer nöbetçilerle de uğraşmak zorunda kalırsınız.

    Garaja gelin ve buradaki nöbetçilere bulaşmayın.Sessizce ilerleyin ve soldaki kamyonu geçer geçmez duvardaki kamerayı G-17 ile vurun.Tel örgünün kilidini açın ve içerideki düğmeye basarak asansörü aktif hale getirin.İlk önce yukarı düğmesine basarak asansörü çağırın,asansör geldikten sonra aşağı düğmesine basın ve asansör aşağı inerken üzerine atlayın ve bölümü bitirin.
    Mission2noimageeep in the Mines
    Bu bölümde bol bol sürüneceğiz.Devriye gezen nöbetçi sağa gidip tekrar dönüp asansöre doğru ilerlediği anda soldaki kayanın arkasına siper alarak bekleyin.Nöbetçi tekrar sağa doğru ilrleyince kamyona doğru ilerleyin ve kamyonun arkasındaki kahverengi kapıyı açın. Tünelden çıktığınız zaman iki nöbetçi göreceksiniz.Bunları öldürmemiz gerekiyor ancak şimdi değil.Arkalarını dönüp gittikleri zaman sürünerek(sürünmezseniz yukarıdaki nöbetçi sizi fark ediyor)sol tarafa,duvara ulaştığınız zaman da sağa doğru ilerleyin.Kutulara ulaştığınızda üç nöbetçiye fark edilmemeye dikkat ederek sola dönün ve merdivenden çıkarak güvenlik odasına girin.Bilgisayarı kullanarak güvenliği etkisiz hale getirin.Odadaki diğer kapıyı açmayın çünkü içeride bir nöbetçiden başka bir şey yok.

    Dışarı çıkın ve tünel kapısına doğru ilerleyin.Düğmenin önündeki nöbetçiyi öldürürseniz diğer iki nöbetçi sizi fark ediyor.Sürünerek devriye gezen iki nöbetçiye iyice yaklaşın ve seri bir şekilde ikisini de G-17 ile öldürün.Şimdi düğmenin önündeki nöbetçiyi öldürerek tünelin kapısını açın. Trene binin ve treni çalıştırarak hemen yere yatın.Tren hareket halindeyken diğer trenlerden size ateş açılacak.Öldürebildiğiniz kadarını öldürün.Tren durduğunda dikkatli olun çünkü aşağı iner inmez sabit duran diğer trenden bir nöbetçi size ateş ediyor.Bu nöbetçiyi de halledin ve vanayı bulun.


    Mission3:The Weather Station
    İki nöbetçiyi fark edene kadar sola doğru ilerleyin.6-7 tane nöbetçi de koşarak devriye geziyorlar.Hepsinin bir araya geleceği uygun zamanı kollayın ve üzerlerine el bombası atın,ölmeyenleri de öldürün ve paraşütün yanındaki malzemeleri almayı unutmayın. Sola dönerek eve doğru ilerleyin ve evin çevresindeki herkesi öldürün.Çatışma halinde sürekli hareket halinde olursanız el bombalarının size isabet etme şansı daha az olur. İlerlemeye devam edin.Gördüğünüz nöbetçilerle çatışmaya girerseniz alarm çalışıyor ve sürüyle düşman üzerinize akın ediyor ve bunlarla başa çıkmanız çok zor.(ben baş edemedim)Şu taktiği kullanın.Farkedilmemeye dikkat ederek uçurumun kenarından üsse doğru ilerleyin.Üsse girdiğinizde karşınıza çıkan ilk binaya(helikopter pistinin yanındaki)girin ve içerideki nöbetçileri öldürün.Merdivenden yukarı çıkın ve kapıyı görecek şekilde siper alın.Böylece gelen tüm nöbetçileri rahatlıkla temizleyebilirsiniz.Bu binanın giriş katındaki bilgisayarı kullanarak güvenliği etkisiz hale getirin. Dışarı çıkıp sağdaki binaya girin ve kasayı açarak içindeki kağıtları alın.

    Şimdi içinde iki tane doktor bulunan binaya gidin.Doktorları pencereden vurarak öldürün.Giriş kapısını açın ve içeri girin.Sonraki kapıyı açın ve içeri girerek kapının arkasındaki konsolu kullanarak kapıyı geri kapatın,aksi takdirde diğer kapı açılmıyor.Diğer kapıyı açarak doktorları öldürdüğünüz odaya girin.Odadaki kilitli kapıyı açın(oksijen kaynağı kullanarak)ve içerideki EMP cihazını alın. Tekrar dışarı çıkın ve balonun altındaki kolu çevirerek bölümü bitirin.
    Mission4:Bridge Across the Dnestr
    15 dk.zamanımız var fakat bu zaman yeterli acele etmeye gerek yok. Üsse doğru ilerleyin.İlk gireceğiniz bahçede 4 tane nöbetçi var.Bunları içeri germeden halledin ve daha sonra kapıyı açarak içeri girin ve diğer kapıyı açın.Burada ise 9 tane nöbetçi var bunları da temizleyin.Tel örgünün sonundan dönerek binaya doğru ilerleyin.Binanın içinde 4 tane daha nöbetçi var.Üçü aşağıda biri ise yukarıda.Yukarıdakine dikkat edin siz onun yerini tespit edeyim derken adam sizi indirebiliyor.İçeriyi tamamen temizledikten sonra tel kapının kilidini açarak sandıkların üzerindeki C4 leri alın ve hemen sağınızdaki kapıdan dışarı çıkın.

    Köşedeki boş kulübenin hemen yanında bir kapı var.Bu kapıyı açarak 2 nolu görevin bulunduğu bölgeye daha kestirme yoldan ulaşabilirsiniz fakat kapının arkasında birçok nöbetçi var.Bunları öldürmeyi başarabilirseniz iyi fakat zorlanırsanız üsse ilk girdiğiniz kapıdan çıkarak asfalt yola gidin ve yolu takip ederek 2 nolu bölgeye doğru ilerleyin. Köprünün sol tarafındaki nöbetçileri öldürerek sandıkların üzerindeki fuses'ı alın. Şimdi köprünün yanlarındaki yaya yollarını kullanarak köprünün 4 ayağına C4 leri yerleştirmeniz gerekiyor.Yalnız dikkat etmeniz gereken şey:son göreviniz köprünün karşı tarafında olmadığı için son C4 ü bulunduğunuz bölgedeki ayaklardan birine yerleştirin ve 20 sn içinde 4 nolu bölgeye gidin. Bir sonraki bölüm bu bölümün devamı olduğu için bol bol mühimmat toplamanızı öneririm.
    Mission5:Ambush
    Bu bölümde işimiz biraz kolay. En arkadaki kamyona doğru ilerleyin ve yanındaki nöbetçiyi öldürerek kamyonun arkasına siper alın ve gelen nöbetçilerin hepsini temizleyin. Ortadaki kamyonun arkasından RPG-7 yi alın ve bu silahla devriye gezen tankı imha edin. En baştaki kamyonun kapısını açarak EMP cihazını alın.(zamanınız azsa bunu daha sonra da alabilirsiniz)
    Şimdi köprünün yanındaki yerleşik makineli tüfeklerden birinin yanına gelin ve helikopterlerden inen nöbetçileri bu makineli tüfek ile tarayın.(burada tavsiyem elinizde roketatar bulunsun ve helikopter tam nöbetçileri indirdiği sırada toplu halde bulunacakları için üzerlerine roketatar ile aeş edin ve geri kalanları da makineli tüfek ile tarayın) Biraz bekleyin ve sizi almaya gelen helikoptere binin.



    Mission6:Production Facility
    Üsse doğru ilerleyin.Ana giriş kapısının karşısındaki ağaçların arasındaki nöbetçiyi bularak öldürün ve sniper rifle'ını alın.Hakim yerlerdeki görebildiğiniz tüm nöbetçileri sniper rifle ile öldürün.(yere yatıp ateş ederseniz daha iyi nişan alabilirsiniz.)İşiniz bittiğinde tekrar kendi silahınızı alın.

    Kapıyı açıp üsse girin ve sağdaki mavi kapısı olan binaya doğru ilerleyin.Kapıyı açmak yerine camı kırarak içeri girin ve hemen aşağı inen merdiveni bulun.Aşağı inin ve kasanın bulunduğu odaya girip kapıyı siper alın ve gelen tüm nöbetçileri öldürün.Kasayı açarak EMP cihazını alın. Şimdi en üst kata çıkarak bilgisayarın bulunduğu odaya girin.Bilgisayarı kullanarak güvenlik kameralarını etkisiz hale getirin. Bu binanın pencerelerini kullanarak arka bahçedeki tüm nöbetçileri öldürün.Toplu halde bulunanların üzerine el bombası atarsanız daha rahat edersiniz.

    Üst kattan duvarın üzerine açılan kapıyı bulun.Nöbetçi kulübesine giderek düğmeye basın ve elektriği kesin.Bahçeye inin ve duvardaki merdiveni kullanarak diğer nöbetçi kulübesine girin.Buradaki düğmeye basın ve kapıyı açın. Şimdi duvarın üzerinden ilerleyerek diğer bahçeye inin ve binaya girin. Laboratuara girdiğinizde tam karşınızdaki merdivenden yukarı çıkarak içerideki düğmeye basın. Şimdi de diğer merdivenden çıkarak içerideki ana bilgisayarı hack'leyin. Üssü terk ederek helikoptere binin.
    Mission7:Border Crossing
    Yine bol bol sürüneceğiz. İlk bölgeye doğru ilerleyin.Sürünerek tek başına duran nöbetçiye arkadan yaklaşarak boğarak yada bıçaklayarak sessizce öldürün.Yine sürünerek diğer iki nöbetçiye yaklaşın ve seri bir şekilde ikisini de bıçaklayarak öldürün.Hemen yanlarındaki aracın üzerindeki telsizi kullanarak sinyal verin.Hemen geldiğiniz yöne göre sağ taraftaki ağaçlığa doğru koşun.Burada mümkün olduğu kadar nöbetçilere bulaşmamaya çalışın.Ağaçlıktan çıkın ve ilerideki çalılığa doğru koşun,daha sonrada ilerideki ağaçlığa. Mayınlı bölgeyi bulana kadar ilerlemeye devam edin.Çevrenizde APC ler ve tepenizde helikopterler devriye geziyor ve sizi fark ettikleri zaman kurtulmanız imkansız.Bunlardan çalılıkların içine saklanarak veya sürünme pozisyonuna geçerek gizlenebilirsiniz.Yalnız dikkat edin açıklıkta olduğunuz takdirde sürünseniz bile helikopterler sizi fark ediyorlar.

    Mayınlı bölgeye geldiğiniz zaman sola doğru ilerleyin ve sağa doğru açılan bölgeye gelin.Bu bölgede nöbetçiler sürekli koşarak devriye geziyorlar.Bu yüzden çalılıklar yardımıyla sürünerek ilerleyin.Biraz ilerleyince ağacın birinin üzerinde sola doğru ok işareti göreceksiniz.Sola doğru ilerleyin,biraz sonrada sağı gösteren ok işareti gördüğünüzde sağa doğru ilerleyin. Kulübedeki nöbetçiyi sniper tüfeği ile uzaktan öldürün ve tellere doğru ilerleyin.Korkmanıza gerek yok tellerde yüksek gerilim işareti olmasına karşın elektrik yok.Telden tırmanarak diğer tarafa geçin.


    Mission8:Libyan Rendezvous
    Merdivenleri kullanarak iskeleye çıkın ve oradaki nöbetçiyi sessizce öldürün. Bizi bekleyen elemanın yanına gidin ve onun önünden ilerleyerek tüm nöbetçileri temizleyin.Tüm nöbetçiler öldüğü zaman adam tekrar yürümeye başlayacak ve bir kapının önünde duracak.(bu adamla işimiz bitti artık korumanıza yada takip etmenize gerek yok bırakın ne hali varsa görsün)Burada dikkatli olun kapı açılır açılmaz alarm vermesine fırsat bırakmadan güvenlik kamerasını vurun aksi takdirde bir müddet sonra mission failed oluyor.İçerideki nöbetçiyi de öldürün ve bilgisayarı kullanın.

    Şimdi geldiğiniz yöne doğru ilerleyin ve daha önce görmüş olduğunuz merdivenden çıkın.Köşeyi dönünce nöbetçiyi öldürün ve patlayıcıları alın.Öldürdüğünüz nöbetçinin sniper tüfeği ile görebildiğiniz düşmanları öldürseniz hiçte fena olmaz.Bu işten sonra tekrar kendi silahınızı alın.

    Merdivenlerden tekrar aşağı inin ve biraz önce nöbetçi katliamı yaptığınız yoldan ilerleyerek Pazar yerine ulaşın.Burada size binaların üzerinden ateş eden nöbetçileri temizlerseniz daha rahat edersiniz.Benzinliğin yanındaki kamyonun arkasına patlayıcıyı yerleştirin ve pazarın diğer çıkışına koşup sağa dönün.(bu şekilde patlama sesine gelecek olan nöbetçilerden kurtulabilirsiniz)Ara sokaklardan ilerleyerek gitmeniz gereken binanın ana kapısına gelin.Binaya girmeden önce ana kapının karşısındaki binanın balkonundaki nöbetçiyi temizleyin. Otele girer girmez hemen üst kata çıkın ve oradaki askeri öldürün.Mission 5 tamamlanacaktır.Sol kapıdan girerek bizi bekleyen adamın bulunduğu odayı bulana kadar ilerleyin.
    Mission9:Prison Escape
    Nöbetçiyi öldürün ve parmaklıklı kapıdan içeri girerek merdivenin yanındaki masadan ekipmanlarınızı alın ve burada sipere yatarak gelen tüm nöbetçileri öldürün. Merdivenden yukarı çıkın.Önce sola sonra sağa giderek kilitli kapıyı açın.Kapıdan geçip sola dönerek Priboi'nin hücresini bulun.Bu kata çıktığınız ilk merdivenin yanına geri dönün.Merdivenin karşısındaki odaya girin.Buradaki nöbetçiyi öldürerek cephane toplayın. Şimdi yandaki çıkış kapısını alın.Dışarıdaki nöbetçilere fark edilmeden sürünerek duvar dibinden sola doğru ilerleyin.Tel örgüyü takip ederek kesilmiş bölmesinden dışarı çıkın ve yine sürünerek kulübeye gelin ve kapısını açın.Merdivenden aşağı inin ve karşınıza çıkacak olan 4 nöbetçiyi öldürerek diğer merdiveni bulun ve yukarı çıkın.

    Buradaki nöbetçiler sizi oldukça zorluyorlar bu yüzden şu taktiği kullanın.Dışarı çıkın ve kulübedeki nöbetçiyi vurun ve hemen kulübeye çıkın.Kulübedeki çelik tele tutunarak diğer tarafa geçin.Burada beklemeyin ve hemen tam karşınızdaki binaya koşun.Alarm çalınca tüm nöbetçiler peşinizden binaya akın edecekler.Uygun bir yere siper alarak kapıdan içeri giren tüm nöbetçileri öldürün.Buradaki masanın üzerindeki bilgisayarı kullanın.

    Binadan çıkın ve sola doğru ilerleyerek merdivenlerden yukarı çıkın.İçerideki düğmeye basın.Dikkat ederek çatı katına çıkın ve buradaki nöbetçiyi öldürerek sniper tüfeğini alın ve görebildiğiniz herkesi temizleyin. Açıklık alana inin ve karşılıklı iki kulübedeki düğmelere basarak kapıları açın.Bir müddet sonra Priboi gelecek ve bölüm bitecek.Yalnız elinizde sniper rifle olmalı yoksa bölüm bitmiyor.

    Mission10:Priboi's Villa
    Ana kapıdan içeri girmeden önce sniper rifle ile görebildiğiniz tüm nöbetçileri öldürün. İçeri girin ve ilk önce sağdaki binayı temizleyin.Sonra da soldaki binaya girerek içeridekileri temizleyin.2.kattaki bilgisayarı kullanırsanız güvenlik kameraları 1 dakika devre dışı kalıyor.Çatı katına çıkıp buradaki nöbetçiyi öldürün yoksa sonra başınıza bela oluyor.Buradaki çelik tele tutunarak diğer binanın önüne gelin. İçeri girin ve tüm nöbetçileri temizleyerek zemin kata inin.Karşılıklı iki odaya girerek sırasıyla ilk iki görevi tamamlayın. Bahçeye çıkıp merdivenlerden aşağı inerek 3 nolu bölgeye gelin.Buradakileri de temizleyin ve limuzine binerek bölümü bitirin.
    Mission11:The Airfield
    Ana giriş kapısına gelin.Burada seri olarak güvenlik kamerası ve 3 nöbetçiyi vurun.Nöbetçi kulübesindeki sniper rifle'i alarak 2nolu görevin bulunduğu yerdeki nöbetçiyi ve görebildiğiniz herkesi merminiz bitene kadar öldürmeye çalışın ve tekrar kendi silahınızı alın.

    Şimdi 2nolu görevi yapacağınız binaya girin.Burası aynı zamanda katliam yapacağımız yer.Kapıyı siper alın ve gelen tüm nöbetçileri temizleyin.Üst kata çıkarak radyo vericisini sabote edin.Alt kattaki bilgisayarı kullanarak güvenlik kameralarını devre dışı bırakın.(2dakika) 3nolu görevin bulunduğu binaya girerek buradakileri de temizleyin ve benim tavsiyem buradan minimi alın.

    Şimdi helikopterin yanına gidin.Basmenız gereken iki adet düğme var.Bunları bularak düğmelere basın.Düğmelere bastıktan sonra iki tane helikopter gelerek alana sürüyle asker bırakacak.Uygun bir yere siper alın ve hepsini öldürün.Süre bitince görev tamamlanacaktır.
    Mission12:Zaleb's Stronghold
    Bu bölümde eğer oynadıysanız Soldier of Fortune2 yi hatırlayacaksınız. Birkaç deneme yaparak RPG li elemanların yerlerini öğrenin ve ilk önce onları öldürmeye çalışın. Helikopterden inince binaya girmeden önce çatı ve pencerelerdeki düşmanları öldürün. Binaya girin ve ikinci kata çıkın.Eğer varsa odaya el bombası atın içeride 3-4 tane düşman var ve oldukça sote yerlere mevzilenmişler.İçeri girin ve çantayı alın. Çantayı aldıktan sonra dışarıdaki alana 5-6 nöbetçi daha gelecek.Onları da temizleyin ve helikoptere binin.



    Mission13:Showdown at the Docks
    Uzun süre sürünerek ilerlemek yerine bir toplu katliam yaparak tüm nöbetçilerden kurtulmak istiyorsanız şu taktiği uygulayın.Bölüme başladığınızda solunuzdaki nöbetçiyi öldürün ve yanındaki kulübeye girerek kapıyı siper alın.Kulübeye girip sizi öldürmek isteyen tüm nöbetçileri büyük bir zevkle ve rahatlıkla katledebilirsiniz. Ön yada garaj kapısını kullanarak 1nolu binaya girin ve orta koridordaki bir odada bulunan bilgisayarı kullanın.Burada 2-3 tane nöbetçi var ve pat diye ortaya çıkıp arkadan size ateş edebiliyor dikkatli olun.En güvenli yol garaj kapısından girin ve işiniz bittiğinde tekrar garaj kapısından dışarı çıkın.

    Konteynırlara doğru ilerleyin.Sola dönün ve soldaki konteynırların arasında bir bşlıuk var buraya siper alın.Nöbetçilerin dikkatini çekin ve geleni temizleyin.Yolun sonundaki nöbetçi kulübesinde de bir nöbetçi var dikkatli olun. Kapıdan çıktığınızda soldaki vinç üzerindeki bir sniper size ateş ediyor. Şimdilik ona bulaşmayın ve sağa doğru koşup binanın arkasına geçin. 2nolu binanın bulunduğu bölgeye ilerleyerek tel kapıyı açın ve kimseye bulaşmadan soldan ilerleyerek binanın arkasına geçin.Merdiveni kullanarak çatıya çıkın.

    Çatıya çıktığınızda buradaki sniper'ı öldürün ve silahını alarak biraz önce vinç üzerinden size ateş eden sniper'ı öldürün.Tekrar kendi silahınızı alın. Sol taraftaki camı kırarak bilgisayarın bulunduğu odaya atlayın.Kapıyı siper alın ve gelen nöbetçileri temizleyin. Zemin kata inerek sağdaki kapıyı açın ve buradaki düğmeye basın.Daha sonra binanın giriş kapısını açarak dışarı çıkın. Şimdi sniper'ı vurduğunuz vincin yanına gelin.Vincin en üzerine çıkarak kolu çekin.Vincin kancası dönecek ve duvarı yıkacak.

    Yıkılan duvardan içeri girin.Burada birçok nöbetçi var.Onlarla uğraşmayın ve direk binanın giriş kapısına doğru koşun.Burada karşınıza sadece bir nöbetçi çıkacak onu öldürün.Bu esnada diğer nöbetçiler de size ateş ediyor olacaklar onları önemsemeyin ve binanın kapısını açarak içeri girin.Masanın üzerindeki bilgisayarı kullanın.Bu esnada demo girecek ve yakalanacaksınız.

    Demodan sonra seri bir şekilde yanınızdaki iki nöbetçiyi bıçaklayın ve mutlaka ikisinin de silahını alın.Hemen konteynırların arkasına koşun. Burada mermilerinizi çok idareli kullanmanız gerekiyor.İlk önce açıkta duran tek nöbetçiyi öldürün.Sürünerek kamyonun yanına yaklaşın ve adamımızı ve yanındaki nöbetçileri öldürün.Mesaj gelince denizdeki bota binerek bölümü bitirin.



    Mission14:Island Assault
    Bu bölümde alarm çaldığı zaman görev başarısız olduğu için çık dikkatli olmanız gerekiyor.Yoksa benim gibi defalarca restart mission yapmak zorunda kalırsınız. Denizden çıkınca devriye gezen 3nöbetçi göreceksiniz.Bunları SMG-2 ile öldürün.AUG ile de öldürebilirsiniz fakat sizi fark ettikleri zaman onlardan kurtulmanız çok zor oluyor çünkü birinde Minimi var. Şimdi ilerleyin ve AUG ile sniper moduna geçin.Yolda bir sabit,bir devriye gezen ve birde bunker'da olmak üzere 3nöbetçinin yerlerini tespit edin ve seri bir şekilde üçünü de öldürün.Aksi takdirde hemen alarm vermek için düğmelere koşuyorlar.

    İlerleyin ve üsse gelin.Soldaki nöbetçiyi öldürün ve pusuya yatın.Gelen nöbetçileri öldürün.Tel kapıyı açıp içeri girmeden önce içerideki 3nöbetçiyi temizleyin.İçeri girin ve araçlardaki düğmelere basarak(iki tane)ilk görevi tamamlayın.

    Devam edin ve 2.bölgeye gelin.Ben buradaki nöbetçileri öldürmek için 40-50 deneme yaptıktan sonra boşuna uğraştığımı ancak anlayabildim.Ateş etmeyin ve sürünerek kapının solundaki tellere doğru ilerleyin.Tellerin bir bölgesinde açıklık var sürünerek bu açıklıktan geçin.Kimseye fark edilmeden barakalara yaklaşın.Baraka penceresindeki nöbetçinin arkasını dönmesini bekleyin ve yine kimseye fark edilmeden barakaların giriş kapısına gelin.

    Kapıyı açın ve sürünerek içeri girin.Sağda ve solda iki tane salak nöbetçi var.Kapıya değilde duvara dönmüş nöbet tutuyorlar.Sürünerek arkalarına yaklaşın ve ikisini de bıçaklayın.(Bu salakları öldürmesenizde olur ama zevk için öldürün derim)Koridora girin.Sağdaki kapının içinde 3nöbetçi var ve ölümsüzler içeri bomba bile atsanız ölmüyorlar ve dışarı çıkarak size saldırıyorlar.Bu yüzden bu insanüstü mahlukatlara bulaşmayın ve sürünerek ilerlemeye devam edin.Makinenin önünde devriye gezen nöbetçinin hareketlerini takip edin ve arkasını döndüğünde sessizce yaklaşarak bıçaklayın.Makineyi kullanarak 2.görevi tamamlayın.Sürünerek dışarı çıkın ve sola doğru devam edin.

    2.görevi tamamladığınızda helikopter gelip alana asker indirecek.Onları öldürmek için uğraşmayın.Sola dönüp kimseye fark edilmeden 3.görevin bulunduğu binaya gelin.İçeri girin ve karşınıza çıkan nöbetçileri öldürerek makinenın bulunduğu bölgeye gelin ve makineyı kullanarak bölümü bitirin.Bir sonraki görev için el bombası temin etmenizi öneririm.


    Mission15:Air Strike
    Biraz ilerleyin ve önünüzdeki küçük düzlükte siper alın.Buradan alandaki tüm nöbetçileri temizlemeye çalışın.Bir önceki bölümden el bombaları getirmişseniz işiniz biraz daha kolay olacaktır.

    Önemli not:Buradaki SAM Launcher'i imha ederseniz diğer SAM Launcher ile sizin üssünüze doğru ateş etmeye başlıyorlar ve bir süre sonra görev başarısız oluyor.Bunu engellemenin yolunu ben bulamadım.Galiba acele edip diğer SAM Launcher'i imha etmek gerekiyor.Ben başaramadım.Karar sizin.Ben ilk bölgeye hiç dokunmadım ve ikinci SAM Launcheri imha ettikten sonra geri dönüp ilkini imha ettim.Siz de bu yolu seçecekseniz bu bölgede şimdilik yapacağınız bir şey yok direk ilerlemeye devam edin.

    SAM Launcher'i imha edecekseniz:SAM Launcher'e en az 50mt.yaklaşın ve Laser Designator'ınızı çıkarın.Sniper moduna geçerek SAM Launcher'in yanında dönen radar anteninin hemen altındaki betonu hedef alın ve rakamların sıfıra kadar saymasını bekleyin.Uçaklar gösterdiğiniz hedefi bombalayacaktır.

    Beton yolu bulana kadar devam edin.Nöbetçilere fark edilmemeye çalışarak mümkün olduğunca yolun solundan(yada dağdan)ilerleyin.İlk viraja ulaştığınızda ilerleyin.İkinci virajda nöbetçilerin olduğunu fark edeceksiniz.O yüzden göle girin ve yüzerek karşıya geçin.Gölden çıktıktan sonra ilerleyin ve tekrar yola ulaşın.

    Burada ister üsteki tüm nöbetçileri öldürün isterseniz şu taktiği uygulayın.Sola doğru giden bir patika yol var.Bu yolu tespit edin ve üsteki bir nöbetçiye ateş ederek dikkatleri üzerinize çekin.Böylece üsteki tüm nöbetçiler silah sesine koşacaklar ve üssü boşaltacaklar.Ateş ettikten hemen sonra patika yoldan ilerleyin ve sağa dönerek üsse ulaşın.SAM Launcher'e 50 mt.yaklaşın ve hedef göstererek uçakların bombalama yapmasını sağlayın.

    Şimdi tekrar geldiğiniz aynı yolu izleyerek ilk SAM Launcher'in bulunduğu bölgeye gelin ve onu da uçaklara hedef gösterin.Şimdi tekrar geri dönerek biraz önce bahsettiğim gölün yanındaki patika yola kadar gelin.(evet aynı yolu 3defa katetmek biraz sıkıcı oluyor.)Patika yola girip hemen sağdan tepeye çıkın ve 4nolu bölgeye giderek bölümü bitirin.
    Mission16:Ancient Temple
    Sniper rifle ile görebildiğiniz tüm nöbetçileri öldürmeye çalışın.Ana giriş kapısına gelin.Kapıyı açarak bahçedeki nöbetçileri temizleyin.Ayrıca kapının üzerindeki bölümde iki tane sniper var.Dikkat ederek merdivenlerden çıkın ve bunları da temizleyin.

    Bu bölgeyi temizledikten sonra ister kapıdan ister çelik tele tutunarak ara bahçeye ulaşın.Şimdi diğer kapıyı açın ve bahçedeki herhangi bir nöbetçiye ateş edin ve hemen geri çekilerek bir önceki bahçe duvarının üzerine çıkın.Nöbetçiler karşınızdaki duvarın üzerinde koşuşmaya başlayacaklar ve sizi göremiyorlar.Sniper rifle ile biraz dikkat ederek bunları temizleyebilirsiniz.Daha sonra bahçedeki nöbetçileri temizleyerek bahçeye girin.3 ve 4 nolu binalara girerek buralardaki görevleri tamamlayın.

    Şimdi tapınağa giden son kapıyı açın.Burada da 5-6 nöbetçi var.Bunları da temizleyin.Tapınağın ana giriş kapısı kilitli.Tapınağın soluna doğru ilerleyin ve buradaki kalaslardan yapılmış merdiveni kullanarak üst balkona çıkın.Balkona çıkınca diğer tarafa geçin ve duvardaki gizli kapıyı bularak açın.


    Mission17:Secret Weapons Lab.
    Bölüme başladığınızda hemen arkanızdaki odaya girin.Sol taraftaki sandıkların arkasına geçin ve ateş ederek nöbetçileri üzerinize çekin.Siper alın ve gelen tüm nöbetçileri temizleyin.Bu işlem sırasında öldürfüğünüz ilk minimi taşıyan nöbetçinin silahını alırsanız reload derdinden kurtulursunuz. Ben bütün görevler laboratuarda diye bu bölgeyi hemen terk ettim.Laboratuvara gidip tüm herkesi öldürmeme rağmen saatlerce görev noktalarını aradım.Meğer ilk iki görev bu kattaymış. Bilgisayarların bulunduğu odaya girin ve dolapları araştırarak ilk görevi tamamlayın.(Kağıtların hangi dolaptan çıkacağı her yüklemede değişiyor)

    Kameranın bulunduğu odaya giderek buradaki makineyı çalışmaz hale getirin.Böylece 2.görevi de tamamlayacaksınız.Şimdi merdivenlerden inerek heykelin altındaki tünele girin.

    İlk olarak karşınıza bir nöbetçi çıkacak.Bu elemanı temizleyin.Eğer elinizde yoksa soldaki tel kapılı odaya girerek el bombası alın.

    Kamyonun bulunduğu bölgeye ne kadar el bombanız varsa atın ve kurtulan nöbetçileri de temizleyin.Burada fazla vakit kaybetmeyin ve hemen ilerlemeye devam edin.Çünkü biraz sonra zorlu bir çatışma sizi bekliyor.Eğer vereceğim taktiği uygularsanız fazla zorlanmazsınız.

    Hemen tel kapıya doğru koşun.Eğer nöbetçiler bu bölgeyi işgal etmişlerse(kamyonun bulunduğu yerde fazla zaman kaybetmiş,yada alarm çalmıştır)işiniz çok zor.Oyunu tekrar yükleyin ve bu bölge boşken buraya ulaşana kadar tekrar deneyin.Hemen tel kapıyı açın ve sola dönerek binanın mutfağa açılan giriş kapısına gelin.Nöbetçiler arkanızdan ateş edebilirler şimdilik onlarla ilgilenmeyin.Mutfak kapısını açın karşınıza bir-iki nöbetçi çıkabilir onları öldürün ve tam karşınızdaki kapıdan çıkarak hemen sağdaki kapıyı açın ve hemen solunuzdaki boşluğa siper alın.Bundan sonra kapıdan içeri giren tüm nöbetçileri rahatlıkla öldürebilirsiniz.Tabii yine öldürdüğünüz nöbetçilerden minimi alırsanız işiniz çok daha kolay ve çok daha zevkli oluyor.

    Elinizde minimi ile dikkat ederek yukarı çıkın ve karşılaştığınız herkesi öldürün.Yukarı çıktığınızda aşağıda gördüğünüz beyaz elbiseli tipleri de öldürün ve herkesi öldürdüğünüze emin olduğunuz anda şağıya inin.

    Bilgisayarların bulunduğu bölümde işimiz yok.Aradaki kapıyı açın ve diğer bölüme geçin.Eğer sağlığınız azsa tekerlekli evrak arabalarının birinin üzerinde medic var.Bunu bulun ve sağlığınızı düzeltin.Mutlaka elinizde minimi bulunmasına dikkat edin eğer yoksa gidip öldürdüğünüz nöbetçilerden temin edin.

    Şimdi masanın üzerinde duran bilgisayarı kullanın.Demo girecek ve adamımız bize nutuk çekecek.Demodan sonra adamımızı ve yanındaki iki lavuğu yaylım ateşine tutarak katledin.Dört bir yandan nöbetçiler üzerinize akın edecekler.Hemen arkanızı dönün ve ilerideki nöbetçilerin bulunduğu odaya doğru crouch pozisyonunda ilerleyin.Odadan çıkan ve içeridekileri katledin ve odaya girerek kapıyı siper alın.Şimdi içeri geren tüm nöbetçileri öldürün.Herkesi öldürdüğünüzde bölüm bitecek.


    Mission18:Mission Control
    Bu bölümde zamanımız yine yeterli paniğe kapılmaya gerek yok. Sağa doğru ilerleyerek yola ulaşın ve kapıya doğru yaklaşın.Burada kulede,kulübede ve devriye gezen olmak üzere 3nöbetçi var.Seri şekilde bunları temizleyin ve kulübeye girerek kapıyı açın. Bu bölümde de gizlice ilerleyebilirsiniz ancak toplu katliam daha iyi oluyor.Nasılsa elimizde sniper rifle ve bol miktarda mühimmat var. İçeri girerek hemen sağınızdaki çalılıkların arasına yatın ve sniper rifle ile görebildiğiniz herkesi katledin.

    İkinci kapıyı da açın ve solunuzdaki kamyon ve füzelerin bulunduğu binaya girin ve karşı-sağ köşedeki kapıdan dışarı çıkın.1nolu binaya girin ve radar kontrol cihazını sabote edin.2nolu binaya girince dolabın yanındaki kapıdan içeri girin ve çağrı cihazını kullanın. Dışarı çıkın ce 3nolu bölgedeki herkesi öldürün.Bu bölgeye girdiğinizde 3.görev tamamlanacaktır.

    Şimdi 4nolu binaya girin.Sağdan ikinci odaya girerek masanın üzerinden kodları alın.İlerleyerek merdivenlerden inin ve bilgisayarların bulunduğu bölgenin sağ ve solundaki kapılardan içeri girerek buradaki her iki bilgisayarı da kullanın(5ve6.görevler tamamlanacaktır)

    Merdivenlerden çıkın ve sağ yada sol kapıyı kullanarak binanın dışına çıkın.Buradaki merdiveni kullanarak binanın çatısına çıkın.Çelik halatın yanına gelin ve halata tutunarak bölümü bitirin.
    Mission19:The Launch Pad
    Bu bölüm bilgisayarı kasabilir.Ben çözünürlüğü minimuma düşürerek ancak oynayabildim. Merdiveni boşverin.Hemen binanın üzerine oradan da yere atlayarak nöbetçi kulübesinin yanına koşun ve burada siper alarak herkesi öldürün.Sniper rifle ile görebildiğiniz herkesi öldürün.Yine uzak mesafeden 1nolu bölgedeki nöbetçileri de temizleyin.Bu işlemleri yaparken 10dk zaman kaybedebilirsiniz.Önemli değil zamanımız yeterli.

    Kuledeki sniper'lara fark edilmeden 1nolu bölgeye gidin.Burada 2tane vana var.Bunların bularak çevirin.

    Şimdi bölüme başladığınız bölgeye geri dönün.Asfalt yolun karşısındaki binaya doğru ilerleyin.(4ve5 nolu görevlerin bulunduğu bina)Bu binadaki işlerimizi sonra halledeceğiz.Benim tavsiyem öldürdüğünüz nöbetçilerden minimi almanız.Biraz yavaş yürüyorsunuz ama önemli değil hem zamanımız yeterli hemde kulede şiddetli çarpışmalara girebiliriz.Şimdi sağdan kuleye doğru ilerleyin.Eğer kuledeki sniper'lar sizi fark ederlerse kurtuluşunuz yok oyunu yeniden yükleyin.

    Sağ-salim kuleye ulaşabildik.Asansörü kullanarak yukarı çıkın.(ben asansör çalışmıyor diye merdivenlerden çıkmıştım meğer çalışıyormuş)Asansörün durduğu kattaki nöbetçiyi ve bir üst kattaki sniper'ları öldürün.

    Kulenin en üst katının bir alt katındaki köprüden füzenin başlığına gidin ve füzenin başlığına cihazı yerleştirerek 2.görevi tamamlayın.

    Şimdi tekrar kuleye dönün.Kule ile füze arasındaki üç köprüyü füzeden ayırmanız gerekiyor.Köprülerin yanındaki konsolları kullanarak bu işlemi gerçekleştirin.Üçünü de yaptığınızda 3.görev tamamlanacak.Tabii bu esnada kuleye girmeden herkesi temizlemediyseniz sürekli saldırıya maruz kalabilirsiniz,dikkatli olun.

    Şimdi tekrar kulenin en üstüne çıkın ve buradaki çelik halata tutunarak bölüme ilk başladığınız bölgeye gelin.

    4ve5 nolu görevlerin bulunduğu binaya girmeden önce eğer elinizde yoksa mutlaka ölü nöbetçilerin düşürmüş olduğu el bombalarını ve birde minimi alın.Asfalt yolu geçerek tel kapıyı açın(diğer taraftaki nöbetçi kulübesinin yanındaki kapıdan da girebilirsiniz.)Binanın arkasına gidin ve konsolu kullanarak büyük kapıyı açın ama dikkatli olun nöbetçiler bazen kapının hemen arkasında bazen da içerideki kontrol odasında oluyorlar.Açtığınız büyük kapıyı içeriden geri kapatın yoksa içeride kullanacağınız düğmeler çalışmıyor.(nedenini bende anlayamadım)

    Ana kontrol odasına gelin.İlk önce sol duvardaki kolu indirin.Diğer düğmeye basmadan elinizde el bombasını hazır bulundurun.Düğmeye bastığınız anda karşı odadan içeri sürüyle nöbetçi hücum edecek hemen üzerlerine bütün el bombalarınızı sallayın ve hala ölmeyenleri de öldürün.Sonra da diğer düğmeye basın.
#17.05.2009 08:29 0 0 0
  • ben 9. bölümü geçemedim 5 görevi tamamladım ama . görev ne yapıyorum tamamlan mıyor. yardımcı olur musunuz?
#19.08.2009 22:29 0 0 0
  • BEN 3. BÖLÜMÜ GECEMEDİM BALONUN ALTINDAKİ VANAYI HANGİ TUŞ ÇEVİRİYOR TEŞEKKÜR EDERİM
#31.10.2009 08:15 0 0 0
  • ya ben 9. bölümü geçemedim elimde sniper rifrde var bu adamın gelmesi uzun mu sürüyor? soruma cvp alırsam sevinirim_ tesekkurr
#09.07.2010 10:21 0 0 0
  • 4 bölümde c4 gelmio banaaaaaaaaaa
#10.11.2010 14:36 0 0 0