Fırında Mercimekli Bulgur

Son güncelleme: 17.05.2009 09:20
  • Fırında Mercimekli Bulgur pilavi tarifi - Fırında Mercimekli Bulgur yapilisi
    noimage
    Malzemeler
    • 2 su bardağı bulgur
    • 3 su bardağı et suyu
    • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    • 3 yemek kaşığı margarin
    • 3 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane
    • Tuz?karabiber
    Üzeri (sosu) için;
    • 3 adet domates
    • 2 adet taze soğan
    • 1 su bardağı rende kaşar

    Tarif

    Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.

    Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayınız

    Yeşil mercimeği ıslatıp haşlayınız.

    Taze soğanları ayıklayıp kıyınız.

    Yayvan bir tencerede yağı kızdırıp kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz.

    Soğanlar pembeleşince yıkanmış bulgurları kıyılmış sarımsakları ilave edip pişirmeye devam ediniz.

    En son olarak üzerine kuru naneyi, et suyunu, tuz karabiber ilave edip bulgurlar göz göz oluncaya kadar pişiriniz.

    Pişen bulguru fırın kabına alıp üzerine doğranmış domatesleri, taze soğanı ve rende peyniri koyup 200 derecede pişiriniz.
#17.05.2009 09:20 0 0 0