malzemeler:

aşure için:
2 su bardağı aşurelik buğdayı, yarım su bardagı kurufasulye ve nohutu bırgece oncesınden ıslıyorum. ertesı gun hepsını ayrı yumusayana kadar bısırıyorum. bugdayın ıcıne fasulye ve nohutu suzerek ılave edıyorum yarım cay bardagı pırıncı eklıyorum. suyu az ıse bıraz kaynar su eklıyorum.
kaynatıyorum. 2 su bardagı seker eklıyorum seker mıktarını arttırabılırsınız. kaynatıyorum. kıvama gelınce 2 çorba kaşığı kadar portakal kabugu ve kayısı kucuk dogranmıs olacak.
kus uzumu, yarım cay kasıgı tarcın, 4 adet karanfıl, ve fındığı, badem cevız eklıyorum karıstırıyorum bıraz kaynasın altını kapatıyorum.pandıspanya tarıfı burda
sakızlı muhallebi için:

50 gr margarin
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı pirinçunu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşğı toz damla sakızı
750 ml süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
biraz tarcın

suslemeye :
1 paket tart jölesı
fındık,badem, kayısı , uzum. vb..

tarçınyapılışı:

un, pirinçunu, nişasta sekeri sut ılavesı ıle karıstırın. karıstırarak pısırın kaynamadan damla sakızı ılave edın karıstırın pıstıkten sonra yagı ve tarcını ılave edın cırpın. ılıyınca kullanın.

Tatlının yapımı:

pandıspanyayı 3 pata ayırın kelepcelı kalıbın dıbıne yaglı kagıt serin pandıspanyanın bır patını yerlestırın uzerıne ılımıs 2 kepçe asure ılave edın. onun uzerıne ıkıncı pandıspanya patını yerlestırın tekrar ıkı kepce ılık muhallebıden dokun yavaşça duzeltın en son pandıspanya patını yerlestırın dolapta sogutucuda 1 gece bekletın.
ertesı gün üstüne hazırladıgınız tart joleyi sürün ve süsleyın. kelepcelı kalıbın kenarlarına çakmakla vb. ıle ısıtın dıkkatlıce açın. servıs tabagına alın.

ALINTIDIR

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 412
favori
like
share