Midyeli Kalamarlı Pilav

Son güncelleme: 18.05.2009 00:36
  • midyeli pilav nasıl yapılır - kalamarlı pilav tarifi
    Malzemeler:

    1 kase temızlenmış midye içi
    8 adet kalamar
    2 su bardagı pirinç
    1 çay bardağı kuş üzümü
    1 çay bardağı çam fıstığı
    2 soğan
    1 çorba kaşığı yenibahar
    1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz
    2 limon suyu
    1 çay bardağı zeytinyağı
    noimage
    Yapılışı:

    yağı ince dogranmış soganla beraber hafıf kavurun içine fıstık ve uzumu ekleyın bıraz kavurun. yıkanmıs suzulmus temız mıdye ıcını ekleyın suyu gıdene kadar pısırın. pirincı ve baharatları ekleyın bıraz kısık ateste cevırın. kaynamıs suyu uzerı gececek sekılde dökun kalamarları dızın kısık ateste pısırın. limon susunu sıkarak servıs yapın..
#18.05.2009 00:36 0 0 0