kayısı ve elmelı kek tarifi - kek tarifleri
malzemeler:

1kilo kuru kayısıyı 1 su bardagı sekerle pişir ılıyınca 2 corba kasıgı nısasta ılave et karıstır pelte kıvamına getır.

3 elmayı soy ınce dilimle

2 yumurta sarısı

120 gr. pudra şekeri

1 kase dövülmüş badem tuzsuz

200 gr margarin soğuk

1,5 su bardagı un ayarlayın

hamuru için:

1 limon kabuğu

2,5su bar. un

5 adet yumurta

250 gr margarin yumuşak olacak

1 paket vanilya

200 gr. pudra şekeri

yapılışı:

kum kırıntısı için:margarini parçalara ayrılır içine 2 yumurta sarısı un, şeker, badem, 1 tutam tuz,karıştırın elle unu siz ayarlayın kırıntılı olsun ekmek kırıntısı gibi buzdolabında bekletin.elmaları soyun çekirdeklerini çıkarın dilimleyinkayısı kurusunu püre olarak pişirin hazırlayın

kek için:

5 yumurtayı aklarını ve sarılarını ayırın aklarını kar haline gelene kadar çırpın. 250 gr yağı bir kaba alın içine pudra şekeri limon kabuğu vanilya bir cimdik tuzla krema kıvamında karıştırın teker teker yumurta sarılarını ekleyin karıştırın yumurta aklarınıda ekleyin unla birlikte karıştırın yağlanmış 40 cm. tepsiye dökün düzeltin. ben 35 cm yuvarlak kalıpta yaptım.kayısı püresını gezdırın duzeltın.ince dilimlenmiş elmaları sıra sıra dizin ilk yaptığmız kırıntılı kum harcı buzdolabından alın kırıntı şeklinde elmaların üzerine serpin önceden ısıtılmış 160 derecede 40 dakika pişirin soğuyunca pudra şekeri serpin yemeyin yanında yatın enfes oluyor. dondurmayla sunabilirsiniz..baska meyvelerdende yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 354
favori
like
share
İCEMİNE Tarih: 19.05.2009 23:25
Hmmmm enfes ah şu kilo sorunu olmasa hepsini debeyeceğimde kilo alırım korkusu ile yapamıyorum