Keloğlan Pastası

Son güncelleme: 19.05.2009 22:16
  • Keloğlan Pastası Tarifi - Keloğlan Pastasının Yapılışı

    Malzemeler

    * 10 tane taze kayısı
    * 2 çorba kaşığı nişasta
    * 10 tane kuru kayısı
    * 1 su bardağı toz şeker
    * 1 kg. süt
    * 2 çorba kaşığı fıstık
    * 1.5 paket pötibör bisküvi
    * 3 tane incir şekerlemesi
    * 1 paket vanilya
    * 2 çorba kaşığı kayısı marmeladı
    * 50 gr. margarin
    * 1 tane yumurtanın sarısı
    * 2 çorba kaşığı un

    Yapılışı

    Kayısıların saplarını çıkarın, güzelce yıkayın. Ve, küçük küçük doğrayın. Derince bir tencerede, 1 kilo süt, margarin, un, toz şeker, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını iyice çırpın. Sonra da, orta hararette kaynayıncaya kadar pişirin.

    Tencereyi ateşten aldıktan sonra, fıstık, kayısı, incir şekerlemesi, pötibör bisküvi kırıkları koyup harmanlayın. Bir tabağa ters dökerek üzerine kayısı marmeladı döküp ikram edin.
#18.05.2009 00:47 0 0 0
  • Superisi nefis olur sanırım deneyeceğim ellerine sağlık:D
#19.05.2009 22:16 0 0 0