armutlu kek tarifi - kek tarifleri
MALZEMELER:

* 125 gr tereyağı
* 1 su bardağı esmer şeker
* 3 yumurta
* 1+ 1/4 su bardağı un
* 1/2 paket kabartma tozu
* 2 çorba kaşığı kakao
* 3 çorba kaşığı süt
* 80 gr bitter çikolata
* 1 büyük armut



YAPILIŞI:
- Fırınınızı 175º C'ye ayarlayıp çalıştırın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri çırpın.
- Yumurtaları teker teker ilave edip çırparak karışıma yedirin.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu bir kabın içinde harmanlayıp karışıma ilave edip kaşıkla karıştırın.
- Sütü ekleyin, karıştırın.
- Kalıba dökün.Ben 24 cm lik kelepçeli kalıp kullandım. Armutların kabuklarını soyup dilimleyin ve kekin üzerine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin. Kürdan testi yapmayı unutmayın.
- Kekiniz ılınınca üzerine benmaride veya mikrodalga fırında erittiğiniz çikolatayı dökün.
ALINTIDIR

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 305
favori
like
share
İCEMİNE Tarih: 19.05.2009 23:21
Ellerine sağlık armut yerine başka meyvede kullanılabilir