irmikli tatlılar - irmikli tatlı tarifi



Cevizli İrmikli Tatlı İçin Malzemeler

* Yarım kilogram un
* 8 çorba kaşığı irmik
* 1 çorba kaşığı yaşmaya
* 2 adet yumurta
* 125 gram margarin
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı tozşeker

İç harcı için:

* 3 su bardağı ceviz ve fındık
* 4 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta

Şerbeti için:

* 5 su bardağı toz şeker
* 3,5 su bardağı su
* 1 adet portakal

Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi

Önce şerbeti için su, şeker ve portakal suyunu kaynatıp soğutun. Hamuru için gerekli malzemelerle yumuşak bir hamur hazırlayın. İç harcı için fındık ve ceviz karışımını rondodan çekin. İçine un ve yumurtayı ekleyin.

İçine sıktığımız portakalın kabuğunu da rendeleyin ve karıştırın. Kıvamı sertse süt ilave ederek yumuşatın. Hamuru açın. Hamur elips şeklinde açılacak. Hamurun kenarına boydan boya iç harcı elinizle yuvarlayarak yarısını koyun ve rulo yapın.

Hamurun yarısına gelince kesin. Kalan hamura tekrar iç harç koyup sarın. Böylece iki tane rulo elde etmiş olacağız.
Ruloların yapıştırma yerine yumurta akı sürerek kapatabilirsiniz. Ruloları bıçakla istediğiniz şekilde kesip sıvıyağda kızartın.

Kızaran hamurları soğuk şerbete atip 15 dakika bekletip alın. Yeşil fıstıkla süsleyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1315
favori
like
share