Yumusak un helvasi

Son güncelleme: 20.05.2009 00:30
  • Malzemeler

    * 2 su bardağı un
    * 125 gram tereyağ
    * 2 su bardağı kaynar su
    * 1,5 su bardağı şeker

    noimage

    Hazırlanışı

    1. Tereyağı yapışmaz bir tavada ya da tencerede eritilir.
    2. Un ilave edilerek kavrulmaya başlanır. Rengi açık kahve'ye dönene kadar devamlı karıştırılarak, kısık ateşte kavrulur (Fotoğraf su eklenmeden hemen önce çekilmiştir. Zaten olduğunu kokusundan da anlıyorsunuz).
    3. Kaynar su ilave edilip karıştırılmaya devam edilir.
    4. Suyunu çekince -ki hemen çekiyor- yavaş yavaş şekeri ilave edip iyice karıştırın.
    5. Altını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz.


    noimage









#18.05.2009 15:02 0 0 0
  • Cok severim eline saglik
#18.05.2009 18:13 0 0 0
  • aynen bende rica ederim canim:)
#18.05.2009 18:14 0 0 0
  • emeğine sağLıK
#19.05.2009 18:10 0 0 0
  • Çok nefis görünüyor paylaşımın için saol uÇuRuм çiÇeği.
#20.05.2009 00:30 0 0 0