Malzemeler

* 2 su bardağı un
* 125 gram tereyağ
* 2 su bardağı kaynar su
* 1,5 su bardağı şeker



Hazırlanışı

1. Tereyağı yapışmaz bir tavada ya da tencerede eritilir.
2. Un ilave edilerek kavrulmaya başlanır. Rengi açık kahve’ye dönene kadar devamlı karıştırılarak, kısık ateşte kavrulur (Fotoğraf su eklenmeden hemen önce çekilmiştir. Zaten olduğunu kokusundan da anlıyorsunuz).
3. Kaynar su ilave edilip karıştırılmaya devam edilir.
4. Suyunu çekince -ki hemen çekiyor- yavaş yavaş şekeri ilave edip iyice karıştırın.
5. Altını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz.












Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1857
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 20.05.2009 01:30
Çok nefis görünüyor paylaşımın için saol uÇuRuм çiÇeği.
nis_2 Tarih: 19.05.2009 19:10
emeğine sağLıK
uCuRuM ciCegi Tarih: 18.05.2009 19:14
aynen bende rica ederim canim
Nerqish Tarih: 18.05.2009 19:13
[COLOR="SlateGray"]Cok severim eline saglik