Malzemeler

* 2 adet şeftali
* 3 paket jöle
* 1 paket petibör bisküvi (175 gram)
* 6 yemek kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı fındık


�?eftalili Jöleli Pasta
Hazırlanışı

1. �?eftalilerden bir tanesi soyulup dilimlenir.
2. Kalıp sudan geçirilir.
3. İçine dilimlenen şeftaliler dizilir.
4. Diğer tarafta bir paket jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır.
5. Hazırlanan jöle dilimlenmiş şeftalilerin üzerine dökülüp dondurulmak üzere buzdolabına kaldırılır.
6. �?eftalili ve jöleli kısım donduğu zaman ikinci paket jöle kutudaki tarife göre hazırlanır.
7. Hazırlanan jöleye yoğurt ilave edilerek balon çırpıcı ile iyice karıştırılır.
8. Hazırlanan karışım dondurulmuş bölümün üzerine dökülüp donamk üzere dolaba kaldırılır.
9. Yoğurtlu bölüm de donduktan sonra bisküviler kırılır (Un ufak edilmez).
10. Üçüncü paket jöle de tarife göre hazırlanır.
11. İkinci şeftalinin kabukları soyulup, çekirdeği çıkarıldıktan sonra püre haline getirilir.
12. Fındıklar dövülür.
13. �?eftali püresi, fındık kırıkları ve jölenin 2/3′lük kısmı bisküvilerle karıştırılır.
14. Oluşan bisküvi hamurunu donmuş yoğurtlu kısımın üzerine dikkatlice yerleştirin.
15. Kalan jöleyi de üzerine boşaltıp buzdolabında dondurun.
16. İkram edeceğiniz zaman kalıptan çıkartın.


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 636
favori
like
share
Grace Tarih: 18.05.2009 16:48
evt
uCuRuM ciCegi Tarih: 18.05.2009 16:47
yapan olsa yerdik
Grace Tarih: 18.05.2009 16:30
cheescake gibi görüntüsü var ama güzele benzer:78: