Armutlu Şarlot

Son güncelleme: 18.05.2009 18:14
  • Armutlu Şarlot tarifi - Armutlu Şarlot yapilisi


    noimage

    Malzemeler
    • Armut Püresi 1000 g
    • Krem Şanti 1000 g
    • İtalyan Marengası 500 g
    • Yumurta sarısı 320 g
    • Armut kompostosu 300 g
    • Pandispanya 2 pat
    • Yaprak jelatin 15 adet
    • Yaprak fıstık
    • Jöle
    Savayer için
    • Toz şeker 500 g
    • Un 500 g
    • Yumurta

    Tarif

    Yumurta beyazı toz şeker ile çarpılarak marenga yapılır. Yumurta sarısı da elle çırpılarak hazırlanan marengaya yedirilir. Daha sonra un ilave edilerek karışım tamamlanır.

    Yağlı kağıt veya silpat üzerine sıkma torbası ile sıkılarak veya tepsiye yayıp tarak çekilerek hafif pudra şekeri serpilip 220°C`lik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.

    Armut püresi ve yumurta sarısı benmaride 85°C`de karıştırılarak ısıtılır. Ilık hale gelince içine eritilmiş jelatin ve İtalyan marengası (yapılışı Çikolatalı Mousse Turta`sında anlatılmaktadır.) ilave edilip karıştırılır. Son olarak çırpılmış krem şanti eklenerek karıştırılır.

    Daha önce hazırladığımız savayer turta çemberinin kenarına döşenir.

    Tabanında 1 pat pandispanya olan kenarları savayer kaplı turta çemberi yarıya kadar, daha önce hazırlanmış olan krema ile doldurulur. Üzerine tekrar 1 pat pandispanya koyulup, şurup dökülerek turta çemberinin tamamı doluncaya kadar krema ile doldurulur. 2 saat buzdolabında bekletilir.

    Çemberden çıkarılan turtanın üzerine armut kompostosu ile süslenir. Jöle sürülüp, yaprak fıstık serpilerek tercihe göre karameladan yapılmış süslemelerle pasta tamamlanır. dolgu malzemesi olarak kullanılabilir.
#18.05.2009 18:14 0 0 0