Hafif Ateşte Pişmiş Bonfile Füme Patlıcan Püresi tarifi - Hafif Ateşte Pişmiş Bonfile Füme Patlıcan Püresi yapilisi

Malzemeler
• 350?400 gr bonfile
• 2 adet defne yaprağı
• 1 adet ufak beyaz soğan
• 1 adet taze biberiye
• 1 adet küçük domates
• 5 ml zeytinyağı
• 1 adet orta boy havuç

• 1 adet ufak bostan patlıcan
• 2 gr taze kekik
• 1 diş taze kıyılmış sarımsak
• 1 adet yumurta
• 1 çorba kaşığı parmesen peyniri
• 3 gr beyaz biber
• 5 gr tuz
• 20 ml taze krema
• 2 dilim tost ekmeği
• 2 gr kıyılmış maydanoz
• 1 adet ufak soğan

Tarif

Önceden küpler halinde kesilerek hazırlanmış sebzeleri bonfile ile birlikte tencerede 10 dakika kadar pişirin. Tuz ve biber ekleyip tatlandırın. Daha sonra püre haline getirilen domatesleri ekleyip tencerenin kapağını açık bırakarak, 10 dakika daha pişirin. Sebze suyunu da üzerine ekleyip bonfile yumuşayıncaya kadar bu kez tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Bu işlemler tamamlandıktan sonra tüm sebzeleri ve suyunu mikserden geçirip yemeğin sosunu hazırlayın.

Kıyılmış soğanları zeytinyağında öldürün. Tuz ve biberi ekledikten sonra karışıma baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Bu arada patlıcanın kabuğunu soymadan çok sıcak fırında pişirin. Daha sonra kabuklarını soyup tüm suyunu bırakması için birkaç saat bekletin. Patlıcanı soğan ve geriye kalan tüm malzeme ile birlikte mikserden geçirin. Çok iyi karıştırıp karışıma tekrar baharat ekleyin. Son olarak patlıcan püresini bir kalıba koyup 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 551
favori
like
share