kahvaltı tarifleri - kahvaltıda yapılabilecek tarifler
fırında omletli ekmek
Malzemeler:
1 adet bayat ekmek
250 gr peynir
3 adet yumurta
4-5 adet yeşil sivri biber
kırmızı pulbiber(isteğe bağlı)
tuz (peynir tuzsuz ise )
Ekmekleri yağlamak için rama

Yapılışı:
Ekmekleri dilimleyin.
Üzerlerine yağ sürün.
Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin.
Peyniri bir kabın içinde ezin.
Yumurtaları çırpıp içine ilave edin.
Biberleri yemeklik doğrayın. Biberleri de yumurtalı karışıma ilave edin.
Karışıma gerek duyuyorsanız tuzunuda ilave edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün.
İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber sepin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
Sıcak olarak servis yapın
afiyet olsun.

karışık kızartma
malzemeler:

3 patates
3 patlıcan
4 domates
10 sivribiber
10 sarımsak
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı ( varsa öğütülmüş) karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

hazırlanması:
1. sebzelerin hepsini yıkayın. 3 patatesi soyun. yarım parmak kalınlığındaki daireler şeklinde kesin. (bütün sebzeleri aynı şekilde doğramak kaydıyla dilediğiniz doğrama şeklini seçebilirsiniz.)

2. 1,5 su bardağı ayçiçek yağını kızartma tavasına koyup kızdırın. yağ kızınca patatesleri atıp kızartın. patatesler kızarırken 3 patlıcanı alacalı soyup bir parmak kalınlığında kesin. sarımsakları soyun. biberlerin saplarını kesip ikiye bölün. domateslerin kabuklarını soyup, birer parmak kalınlığında dairelere bölün. (her domatesten 3 eşit parça çıkacak şekilde)

3. kızaran patatesleri kevgire veya kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. sırayla patlıcanları, biber ve sarımsakları kızartıp kevgire alın. (süzülenleri servis tabağına alın.) patates ve patlıcanları servis tabağına ayrı ayrı dizin.

4. tavada kalan yağı boşaltın. tavaya domatesleri koyun. domateslerin her iki tarafını da kızartın. tabaktaki sebzelerin üzerine tuz serpin. domatesleri sebzelerin üzerine dizip, bir miktar daha tuz serpin. en son domateslerin üzerine gelecek şekilde karabiber öğütün.
spiral sosis
Malzemeler:

(5 kişilik)

5 adet sosis
5 yaprak milföy
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI :
Buzluktan çıkarttığınız milföyleri oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletin. Parmak kalınlığında şerit şeklinde kesin.
Sosisleri ikiye bölün. Milföy şeritlerini sosislere spiral şeklinde sarın. Hamura sarılmış sosisleri yağlanmış tepsiye 2 cm aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Spiral sosisleri önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 46453
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 13.04.2013 10:04
ev yapımı krem peynir
Malzemeler:

• 1 Litre süt
• Yarım limonun suyu
• 1 Paket süt kreması
• Tuz

Yapılışı:

1. Kapaklı bir kabın içine ılık sütü alıp içine limon suyunu ilave edip 2 saat bekletin.
2. Kesilen sütü temiz bir tülbentle süzdürüp peynir elde edin.
3. Karıştırma kabına krema, süzülen peynir ve tuzu alıp mikserle 3-4 dakika çırpın.
4. Saklama kabına alıp buzdolabında 3-4 saat bekletin.
5. Kahvaltı sofralarınızda dilediğinizce servis yapın.
AYIŞIĞI Tarih: 07.03.2013 01:37
kahvaltılık lor tarifi


Malzemeler

4 yemek kaşığı lor peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane küçük soğan
Maydanoz
Tuz, pulbiber, nane

Hazırlanışı

İlk olarak soğanımızı ufak ufak doğrayarak zeytinyağının içinde güzelce kavuruyoruz.
Soğanı yakmadan içerisine loruda ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Doğradığımız maydanozlarıda katıp karıştırmaya devam ediyoruz baharatları kattıktan sonra lorumuz hazır..
AYIŞIĞI Tarih: 15.04.2012 14:54
sebzeli yumurta

Sebzeli yumurta malzemeleri

2 patates

6 kiraz domates

2 taze soğan

2 yumurta

20 gr tereyağı

Tuz

Karabiber

Kızartmak için

Ayçiçeği yağı

Sebzeli yumurta hazırlanışı

Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın.
Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
Domatesleri yıkayın ve enine ortadan ikiye kesin.
Taze soğanları bir parmak uzunluğunda kesin. Tereyağını tavada eritin.
Domates ve soğanları birkaç dakika soteleyin.
Patatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
Sebzelerin ortasında boşluk açıp yumurtaları kırın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak birkaç dakika pişirin.
Üzerine tuz, karabiber serpiştirip sıcak servis yapın.
AYIŞIĞI Tarih: 03.02.2012 12:38
pratik peynirli pay

Malzemeler
10 çorba kaşığı tepeleme un
125 gram oda sıcaklığında margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

İç malzeme:
250 gram beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
Pulbiber, karabiber

Üzerine: 1 su bardağı süt
1 adet yumurta
3-4 adet kiraz domates

Peynirli Pay Yapılışı
Öncelikle hamur için unu derin bir kaseye alın. İçine margarin, yoğurt, kabartma tozu ve yumurtayı ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun yarıdan fazlasını tart kalıbına, kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle yayın. İç malzeme için rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, pulbiber ve karabiberi karıştırıp hamurun üzerine dökün. Ayırdığınız hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun arasında yuvarlayıp uzun şeritler hazırlayın. Peynirli harcın üzerine bu şeritleri kafes şeklinde yerleştirin. Payın üzerine çırpılmış süt ve yumurta karışımını boşaltın. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kalıbı fırından çıkarıp şeritlerin arasına ortadan ikiye kesilmiş
kiraz domatesler dizip 1-2 dakika daha fırında bekletip çıkarın. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp dilimleyerek
servis yapın.
AYIŞIĞI Tarih: 04.12.2011 01:33
kıymalı ekmek rulolarI

Kıymalı ekmek ruloları malzemeleri

1 paket büyük boy tost ekmeği

3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

100 gr tereyağı

200 gr kıyma

1 soğan

1 domates

1 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Kimyon

Kırmızı pul biber

Servis için

Sarımsaklı yoğurt

çörek otu

Taze nane

Kıymalı ekmek ruloları:

Soğan ve sarımsağı küçük doğrayıp ayçiçeği yağında birkaç dakika soteleyin.
Kıyma ve küp doğranmış domatesi ekleyip kavurun.
Tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alarak ılınmaya bırakın.

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin.
Merdane yardımı ile inceltebildiğiniz kadar inceltin.
Kenar kısmına kıymalı harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarın.

Ruloları temiz ve nemli bir bezin içine yanyana dizip sararak 15 dakika bekletin.

Ruloların üzerine tereyağı sürüp yapışmaz tavada kızarıncaya kadar pişirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip çörek otu serpiştirin.
Taze nane yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

Kıymalı ekmek ruloları artık hazır, afiyet olsun.
AYIŞIĞI Tarih: 23.10.2011 21:28
lavaş gözleme

Lavaş gözleme malzemeleri

8 lavaş ekmeği

150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

1 kırmızıbiber

Yarım çay bardağı

ince kıyılmış maydanoz

1 çay bardağı süt

30 gr tereyağı

Lavaş gözleme hazırlanışı

Tereyağını eritin ve süt ile karıştırın.
Lavaş ekmeklerinin üzerlerine fırçayla sürün.
Kırmızıbiberi çok küçük doğrayın.
Rendelenmiş kaşar peynirini 4 lavaş ekmeğinin üzerine yayın.
Kırmızıbiber ve maydanoz serpiştirin.
Diğer lavaşları üzerlerine kapatın.
Yapışmaz tavaya bir miktar tereyağı sürün ve lavaşları önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Lavaş gözleme artık hazır, afiyet olsun.
AYIŞIĞI Tarih: 08.10.2011 01:54
[COLOR="Pink"]acılı kolay ezme

[COLOR="Pink"]Malzemeler:

2 domates
2 sivribiber
1 soğan
2 diş sarımsak
Maydanoz

[COLOR="Pink"]Yapılışı

1- Tüm malzemeler doğranıp rondoda çekilir.
2- Bir süzgecin üzerine konularak fazla suyunun akması sağlanır.
3- Salça, limon suyu, tuz, baharatlar (kuru nane, keki, kırmızı pulbiber, karabiber)
hep birlikte süzülen ezmenin üzerine konulup karıştırılır.
Limon yerine nar ekşisi de kullanılabilir.
AYIŞIĞI Tarih: 19.09.2011 02:50
[COLOR="Pink"]acılı ezme

[COLOR="Pink"]Malzemeler
1 kırmızı soğan
10gr maydanoz yaprağı
15gr zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1/2 limon
20gr acı biber salçası
80gr yeşil biber
5-6 domates
Yeterince tuz
[COLOR="Pink"]Yapılışı
Soğanı dörde bölüp hazneye atın. 5 saniye 5 Hız doğrayın. Aynı işlemi bir kez daha tekrar edin. Ayrı bir tabağa alın.
Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın
Zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve acı biber salçasını ekleyin. 10 saniye 5 Hız çırpın.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip büyükçe doğrayın. Hızı 2'den 5'e arttırarak ve 3 kez işlemi tekrar ederek toplam 5 saniye doğrayın.
Domatesleri dörde bölün. İçindeki çekirdekleri çıkartın (Atmayın, daha sonra başka bir yemekte kullanırsınız)
Domatesleri de hazneye koyun. Hızı 2'den 5'e arttırarak ve 3 kez işlemi tekrar ederek toplam 5sn doğrayın.
Ayrı bir tabağa aldığınız soğanları tuzla ovun ve suyunu sıkın. Suyun altından geçirin ve bir kez daha sıkın. (Bu maddeyi tercihe göre uygulamayabilirsiniz)
Soğanı da karışıma ekleyin, tuz ekin. Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu seçerek 5 saniye 2 Hız karıştırın.
Acılı ezmenizi servis kabına alıp, servis etmeden önce tadının oturması için 1 saat buzdolabında bekletin.
AYIŞIĞI Tarih: 12.09.2011 05:46
milföylü haşhaşlı simit tarifi

8 milföy hamuru

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

1 yumurta akı


[COLOR="Pink"]Milföy simitler:
Milföy hamurlarını halka şeklinde kesin.
üzerlerine yumurta akı sürün.
Bir kasede baharatları karıştırın.
Milföylerin üzerine bolca serpin.
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış
fırında 15-20 dakika pişirin.
üzerileri kızarınca fırından alıp servis yapın.