Malzemeler
modelleme çikolatası
130 gram kuvetür çikolata 2 çorba kaşığı glikoz
çikolata şeker hamuru:
1 çorba kaşığı toz pilatin
1 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı glikoz
250 gram pudra şekeri
60 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı çikolata
Çikolatalı Pasta - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Yumurta akları ve tuzu kar haline gelinceye kadar çırpın. Pudra şekerini azar azar ilave ederek yedirin. Elde ettiğiniz bu beze hamurundan yağlı kağıt üzerine çember şeklinde yayın. Kalanıyla krema torbası kullanarak kalp şekilleri verin ve önceden ısıtılmış fırında 35-45 dakika pişirin.
Kreması için;
Fındık, ceviz ve bademleri ısıtılmış fırında 15-20 dakika kavurun ve öğütün. 2 poşet krem şantiyi 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. İçine çerezleri ilave edip iyice karıştırın. Bu kremayı soğuttuğunuz bezenin üzerine bombe şeklinde yayın. Yağlı kağıttan 0,5 cm genişliğinde 5 adet uzun şerit kesin ve pastanın üzerine birbirine paralel olarak yapıştırın. Kakaoyu serpin ve şeritleri çıkartın. Pastanın üzerine kalpleri yerleştirin. Kenarlarına çikolata rendesini serpin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın..

Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 442
favori
like
share