Çikolatayı sevmeyen var mıdır?... İşte size yapımı kolay tarifler...

Çikolatalı sufleden portakallı çikolata sosuna, brownieden böğürtlenli turtaya kadar görünümleri güzel, tatları enfes tarifler...

ÇİKOLATALI SUFLE
Malzeme
Sos için:
6 dilim portakal şekerlemesi
100 gr. toz şeker
50 gr. kakao
10 cl çiğ krema
Suffle için:
4 yumurta
100 gr. sütsüz çikolata
60 gr. margarin
30 gr. kakao
100 gr.pudra şekeri
Çikolatalı sosun hazırlanışı
Toz şekerle çikolatayı karıştırın sonra yavaş yavaş çiğ kremayı ilave edin. 5 dakika kadar pişirin (sıvının yarısının çekmesi gerekir).
Suflenin hazırlanışı
Fırını 190 dereceye ayarlayın. Çikolatayı benmari usulü eritin, margarini, yumurta sarılarını ilave edin. Yumurta beyazlarını kar gibi oluncaya dek çırpın ve karıştırmaya devam ederek toz şekeri ilave edin. Yumurta beyazlarını erimiş çikolataya katın, 6 küçük kalıbın içini yağlayın ve karışımı içlerine dökün. 8 dakika pişirin. Üzerlerini portakal şekerlemesi ve pudra şekeri ile süsleyin.

ÇİKOLATA SOSU
Malzeme
250 gr. toz şeker
200 cc su
200 cc çiğ krema
80 gr. kakao
Hazırlanışı
Şekerle suyu kaynatın, sonra kakao ve çiğ kremayı ilave edin. İyice karıştırarak kekrar kaynatın. Ateşten indirip soğumaya bırakın.

ÇİKOLATALI TARTÜF
Malzeme
200 gr. sütsüz çikolata
10 cl çiğ krema
1 çubuk vanilya
30 gr. yumuşatılmış marfarin
5 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı
Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaba koyun. Çubuk vanilyalı üzerine bıçakla küçük çentikler atın. Ayrı bir kapta çiğ krema ve vanilyayı kaynatın. Sonra bu karışımı çikolatanın içine dökün. Yumuşamış margarini ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı, sertleşmesi için buzdolabına koyun. Bir kaseye 5 çorba kaşığı kakao koyun, sonra buzdolabından soğumuş karışımı çıkartıp bir çay kaşığının yardımıyla küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Küçük çikolata toplarını kakakoya bulayın ve tekrar buzdolabına koyup 2 saat bekletin.

FAS USULÜ CREME BRULEE
Malzeme (4 kişilik)
100 gr. sütsüz çikolata
4 yumurta sarısı
60 gr. toz şeker
4 dl krem şanti
1 çay kaşığı toz nescafe
Tuz
Hazırlanışı
Çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Krem şantiyi ilave edin ve karıştırın. Bir kasede yumurta sarılarını 20 gr. toz şekerle iyice çırpın. Erimiş çikolatayı yavaş yavaş kremaya karıştırın. Kremayı 2 dl.lik kalıplara dökün. Bir fırın tepsisinin 3te ikisini kaynar suyla doldun. Kremayı koyduğunuz kalıpları tepsiye yerleştirin ve 160 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kalıpları tepsiden alın, soğuduktan sonra buzdolabına koyup 4 saat bekletin. Kalan toz şekeri toz nescafe ile havanda dövün. Kremaların üzerine serpin. Karamelleşmesi için fırının grill bölümünü ısıtın ve şekerin pembemsi bir renk almasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.

BROWNİE
Malzeme
120 gr. çikolata
230 gr. margarin
480 gr. şeker
4 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı maya
Hazırlanışı
Fırını 180-200 dereceye ayarlayın. Margarini bir kaba alarak sıcakta eritin. Bir kasede erimiş yağı şekerle karıştırın. Yumurtaları ilave edin. Başka bir kapta küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı eritin ve önceki karışıma ilave edin. Tuz ve mayayla karıştırdığını unu da malzemelere katın. İyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Fırına verip 30-35 dakika pişirin. Brownienin çok fazla pişmemiş olması gerekiyor. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Dilerseniz brownienin içine ceviz içi de koyabilirsiniz.

PORTAKALLI ÇİKOLATA SOSU
Malzeme
100 gr. irmik
100 gr. toz şeker
1 litre az yağlı süt
4 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
50 gr. dövülmüş fındık
Rendelenmiş portakal kabuğu
Hazırlanışı
Portakalı yıkadıktan sonra kabuğunu rendeleyin. Bu tencerede süt, irmik ve şekeri, top olmamasına dikkat ederek, iyice karıştırın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerenin dibine yapışmaması için pişme esnasında sık sık karıştırın. 10 dakika sonra kakao ve tarçını ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son portakal kabuğu rendesini ekleyin. Elde ettiğiniz kremayı kaselere boşaltın. Üzerlerine dövülmüş fındıkları serperek soğumaya bırakın.

VİYANA USULÜ ÇİKOLATA
Malzeme (4 kişi için)
150 gr. çikolata
1 fincan su
4 fincan süt
4 adet kesme şeker
75 gr. krema
30 gr. pudra şekeri
Hazırlanışı
Çikolatayı mümkün olduğunca kısık ateşte suda eritin. Kapağını örtmeden 10 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Sıvı buharlaştıkça çikolata yoğunlaşacaktır. Yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Kremayı, şekeri azar azar ilave ederek çırpın ve buzdolabında bekletin. Dibinin tutmamasına dikkat ederek ısıttığınız çikolatayı şeker ve krema ile servis edin.

BÖĞÜRTLENLİ TURTA
Malzeme (6 kişilik)
150 gr un.
80 gr. margarin
40 gr. pudra şekeri
30 gr. toz şeker
1 yumurta sarısı
1 yumurta
150 gr. sütsüz çikolata
1 dl krem şanti
20 kadar böğürtlen
Tuz.
Hazırlanışı
Unu, küçük parçalara ayırdığınız margarini, yumurta sarısını, bir çimdik tuzu ve pudra şekerini mikserde hamur haline getirin. Hamuru bir folyo kağıdına sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Rendelenmiş çikolatayı krem şantiy ile birlikte benmari usulü eritin. Ilıkken toz şekeri ve bütün yumurtayı ilave edip çırpın. Hamuru ince açın ve 18 cm. çapında bir turta kalıbına yayın. Çatalla birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Hamurun üzerine çikolatalı kremayı dökün ve tekrar fırına verip 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bir saat buzdolabında bekletin. Üzerini böğürtlerler ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.

ÇİKOLATALI MUS
Malzeme (6 kişi için)
250 gr. çikolata
50 gr. tereyağı
3 yumurta
30 gr. şeker
bir tutam tuz
Hazırlanışı
Çikolatayı parçalara ayırdıktan sonra derince bir tencereye koyun. Şekeri ekleyip orta ateşte benmari usulü pişirerek eritin. Homojen bir hal alıncaya dek karıştırın. Kaynadıktan sonra ateşi söndürün ve karışıma oda sıcaklığındaki yağı ekleyin. İyice eriyinceye kadar karıştırmayı sürdürün. Benmariden çıkardığınız tencereyi soğumaya bırakın. Ilınınca iki yumurtanın sarısını teker teker ilave edip yeniden karıştırın. Üzerini örtüp beklemeye bırakın. Bu arada yumurtaların aklarını bir tutam tuzla kar gibi olana dek çırpın ve karışıma ekleyin.

SICAK ÇİKOLATA
Malzeme
150 gr. çikolata
1 fincan su
4 fincan süt
şeker (arzuya göre)
Hazırlanışı
Çikolatayı parçalara ayırıp suda eritin. En iyi sonuç için kısık ateşi kullanmanız önerilir. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra, tencerenin ağzını kapamadan ılınmaya bırakın. Soğuk sütü ekleyin, ateşte beş dakika kadar daha karıştırın.
Elde ettiğiniz çikolatayı ertesi gün yeniden kaynatarak servise sunabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 710
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 00:36
Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:33
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 03:48
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 16:10
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 14.11.2005 21:35
teşekkürler kardeş eline sağlık çok iyi tarifler
merkon Tarih: 14.11.2005 16:58
ellerine saglık arkadaşım
keto_41 Tarih: 12.10.2005 06:46
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:32
Ellerine ve emeklerine saglik
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 08:34
Ellerine sağlık kardeşim