Albüm ama içi boş

Son güncelleme: 19.05.2009 15:53
  • noimage



    Boş bir yazılabir CD albüm diye satılırsa.

    ABD'li sanatçı albümünü "yazılabilir boş bir CD" olarak piyasaya sürecek. İşte ilginç bir protesto.

    Danger Mouse, 2001 yılından beri farklı şarkıları bir araya getirip, yeniden yorumlayarak oluşturduğu parçalar sayesinde ün kazanan ABD'li bir sanatçı. Daha önce Beatles'tan ünlü The White Album (Beyaz Albüm) ve Jay-Z'den The Black Album (Siyah Albüm) eserlerini birleştirerek The Grey Album (Gri Albüm) adlı bir albüm hazırlamış ve şöhreti bu albümle ABD sınırları dışına taşmıştı.

    Fakat farklı parçalardan bölümler kullandığı için yeni hazırladığı albümünde yapımcı firma EMI ile sorunlar yaşadı. EMI, olası telif hakları davalarından çekindiği için son anda albümü yayınlamaktan vazgeçti. Fakat Danger Mouse bu albümü ne pahasına olursa olsun yayınlamak konusunda çok kararlı.

    Ve sonunda sanatçı çareyi dosya paylaşımına baş vurmakta buldu. Danger Mouse, Dark Night of the Soul adlı albümünü yeni yapımcısı ile piyasaya çıkartacak. Albüm içerisinde kendi şarkılarından esinlenen David Lynch'in çektiği fotoğrafların yer aldığı 100 sayfalık bir kitap ile bir yazılabilir boş CD olacak. Boş CD ile ilgili olarak; "Yasal sebeplerden dolayı bu CD-R'da müzik yer almıyor. İstediğiniz gibi kullanabilirsiniz". Danger Mouse ardından şarkılarını torrent paylaşım sitelerine yükleyecek ve kullanıcılara şarkılarını indirebilecekleri adresleri web sitesinden dağıtacak. Bundan sonrasında "istediğiniz gibi" tanımlaması anlam kazanacak: Albümü CD'ye yazın...

    Muhtemelen satışlar pek parlak olmayacak ama Danger Mouse'un bu hareketi, telif hakları ve yasal sorunlara karşı dosya paylaşımını alternatif bir dağıtım kanalı olarak kullanmanın mümkün olduğu ispatlamış olacak.
#19.05.2009 15:53 0 0 0